Hlavní obsah

Bohemka znovu mění majitele

PRAHA

Fotbalový klub Bohemians Praha má opět nového majitele. Stalo se tak přesně měsíc poté, co se konečně vyřešily vlastnické vztahy mezi bývalým majitelem Pavlem Švarcem a podnikatelem Michalem Vejsadou. Ten tehdy na valné hromadě akciové společnosti získal 53 procent akcií klubu. Nyní celých třiačtyřicet procent převedl na společnost Habanera.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Fotbalisté Bohemians (v zeleném) mají zase nového šéfa

Článek

Předsedou představenstva společnosti Habanera je Tomáš Böhm, ředitel vydavatelství Ringier ČR. Generálním partnerem Bohemians by se měla stát společnost AAA Auto, jejíž představitelé jsou také ve společnosti Habanera.

"Předal jsem 43 procent svých akcií společnosti, která zajistí finanční stabilitu Bohemky. Svých akcií se ve prospěch nového majitele vzdají i pánové Kavalírek a Klíma. Plním to, co jsem slíbil. Hledal jsem silného partnera, abych mohl zajistit chod klubu a teď jsem ho našel," zdůvodnil Vejsada na oficiálních stránkách klubu další změnu v rozdělení akcií.

"Pacienta jsem zachránil před smrtí, držel jsem ho při životě, ale nemohl jsem ho uzdravit. Společnost, která přijde by ho mohla vyléčit," popsal Vejsada své měsíční působení v klubu, které ještě zdaleka nekončí. "Je zde dohoda, že zůstanu v čele klubu až do konce jarní části. Začali jsme nějaká jednání s věřiteli a bylo by neseriózní, kdyby Bohemka znovu měnila celé vedení."

Podle informací tisku se Bohemians topí v dluzích, které údajně přesahují 25 milionů korun. Jedním z možných řešení situace je podle dobře informovaných zdrojů uvalení konkurzu samotnými majiteli a není vyloučeno, že Bohemians přijdou o licenci a druhou ligu nedohrají.

Nová struktura akcionářů Bohemians:
60,5 %Habanera
29,5 %Zdeněk Zlámal
10 %Michal Vejsada

Reklama