Hlavní obsah

Kolouškovu smlouvu ve Slavii provázejí nejasnosti

PRAHA

Fotbalista Václav Koloušek podle některých sdělovacích prostředků nepodepsal se Slavií řádnou profesionální smlouvu, takže by neměl být na ČMFS registrován jako její hráč. To by znamenalo, že má jen amatérský status a může Slavii kdykoli opustit. Hráč i klub tyto spekulace váhavě popírají, Kolouškův agent se k nim vyjadřovat nechce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek poprvé ve slávistickém dresu.

Článek

Jelikož kontrakt v Liberci Koloušek ukončil (Slavia za něj zaplatí podle našich informací 19 miliónů korun a samotný hráč by měl pobírat roční plat 8 miliónů korun) a ve Slavii novou nemá, může kdykoliv odejít. Přesto by však mohl hrát ligu jako neprofesionál, protože reamaterizován jako hráč bez profesionální smlouvy může být 30 dní po odehrání posledního ligového zápasu za Liberec.

Pro amatéry přestupové termíny neplatí

V létě by však stál směšných 300 tisíc korun, víc by za něj Slavia požadovat nemohla a Koloušek by mohl jít kamkoliv, pokud by Slavii profesionální smlouvu nepodepsal. Nové přestupové okno se však otevře až 1. července. Svaz přitom nemůže zveřejnit, zda je registrována hráčova profesionální smlouva se Slavií.

"Kluby se dohodly, že žádné údaje o smlouvách nesmíme zveřejnit, protože jsou interní záležitostí jejich a hráčů. Platí to i pro samotnou skutečnost, zda je či není hráčova smlouva vůbec zaregistrována," řekl generální sekretář ČMFS Petr Fousek. Svaz však nemá v podstatě nijak ochráněnu registraci proti případnému antidatování smlouvy a její registrace. Termín uplynul 2. února.

Reklama

Související témata: