Hlavní obsah

Kotrba si libuje, že má z čeho vybírat

PRAHA

Fotbalisté Sparty nastříleli v přípravě švýcarskému celku Servette Ženeva šest branek a ve velmi dobrém světle se ukázaly i nové tváře na Letné Štajner, Rezek, Voříšek a dokonce i sedmnáctiletý Malcharek. Trenér Jiří Kotrba také netají spokojenost s výkony nových hráčů, kteří se ukazují jako skutečné posily.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kouč Jiří Kotrba

Článek

"Jsem na to opatrný po pár zápasech, ale bude to tak," přiznal Kotrba. "Mám z čeho vybírat. Třeba do útoku jsou k dispozici čtyři kvalitní borci. Igor Gluščevič ohromně ožil, na tréninku předvádí to, co od něj chceme, a bylo to znát i v zápase. Je tu Štajner, použitelný nejen v koncovce, do níž se umí dostat, ale výborný pro kombinaci a schopný nastoupit i ve středové řadě nebo jako podhrotový hráč," řekl kouč.

Pochvaluje si i další ofenzívní hráče. "Rezek svoje kvality už také potvrdil a nahoru jde Jun. Určitě se budou na hřiště dostávat všichni čtyři, je jen otázkou, kdy a za jakých okolností. A to je vpředu schopen hrát také Baranek a v rezervě máme Vladimíra Gluščeviče," libuje si Kotrba před sobotním ligovým startem. Na dotaz Práva, zda úvodní sestava ze sobotního zápasu s Ženevou bude totožná s tou, která nastoupí v Opavě, pokrčil rameny: "Může to tak být."

Spokojenost na všech frontách

Obrana sice zůstala netknutá, ale na Labantovo místo vlevo se tlačí lepšící se Poledica, Pergl roste v nejlepšího pravého obránce v lize a na svoji šanci ještě čekají Petráš s Homolou. "I pro mne je důležité, že všichni chtějí hrát, takže si konkurují ne co do počtu, ale co do kvality," zdůraznil kouč.

"Dva defenzívní záložníci odešli (Němec a Krmaš),  přišel Voříšek, ale ten je univerzálně použitelný i na jiných místech ve středové řadě, takže není nikde řečeno, že by s Kováčem nemohli hrát spolu. Teď je jasné, že Kováč nemůže nastoupit v Opavě a Voříšek proti Milánu, pak to budeme řešit. Chtěl jsem, aby přišel Malcharek, v sobotu hrál deset minut, jeden gól dal, na další přihrál, je jasné, proč tu je. I on si může zahrát. Dobře si vede Michalík, Zelenka mnohem víc brání, Poborský odvádí standardně vysoké výkony. Je kam sáhnout," dodal Kotrba.

Vydařená příprava

Na zimní přípravě si pochvaloval přístup všech hráčů, utkání s kvalitními soupeři a dobré výsledky, byť ne vše bylo bez kazu. "Až na Labanta neměl nikdo vážnější zranění, ale Vlado už je v pořádku," zdůraznil.

Kromě velké chuti do hry a výrazného přínosu všech čtyř posil (brankář Grigar jí nepochybně také bude), Sparta příjemně překvapila důsledností v napadání soupeře už u jeho šestnáctky. Tento prvek v její hře poslední dva roky často chyběl. Schopnost zastavit akci soupeře už v zárodku a po získání míče bleskově udeřit její sílu ještě zvyšuje.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články