Hlavní obsah

Teplice mají pořád sílu, tvrdí Straka

PRAHA

Zimní přestávka byla obdobím, v němž prošel nevídanou proměnou kádr fotbalistů Teplic. "Spoustu hráčů jsme ztratili, ale místo nich přišli noví, do nichž vkládám velké naděje. V obměněném mužstvu cítím nemalý potenciál a sílu a důležité bude, jakým způsobem to přeneseme na hřiště," tvrdí trenér František Straka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

V Teplicích doufají v dobré výsledky i po odchodu několika opor

Článek

Teplickou kabinu opustili Rezek, Voříšek (oba Sparta), Benčík (Ahlen), Lengyel (Ramenskoje), L. Zelenka (Blšany), Divecký (Mladá Boleslav), Kolomazník (Řezno), Gross (Plzeň) a Kostečka (Most). "Říkali jsme, že přijde radikální řez a jmenovaní hráči se stali jeho součástí. Nad jejich odchodem netruchlím. Když je zájem o kluky, které trénuji, tak je to zároveň i moje vizitka. Jejich nová angažmá jim přeji," podotýká kouč, který zapracovává do základní sestavy hned čtyři posily.

Útočný tandem by měli vytvořit exjablonecký Mašek s Kowalíkem, naposledy působícím v Synotu. Pevné místo ve středové řadě nejspíš zaujmou ze Sparty přicházející Krmaš a exslávista Kuchař, těšící se na českou ligu po nepovedené anabázi v ruské Jaroslavli. O místo na výsluní bojují i Klein ze Sparty, Rilke po návratu z opavského hostování a Veleba z Ústí nad Labem.

S osmičkou na dresu, kterou převzal po svém předchůdci na postu defenzívního záložníka Lengyelovi, vybíhá k zápasům Pavel Krmaš. "Vím, že Roman nechyběl na podzim ani v jediném utkání. Rád bych ho v tomto směru na jaře napodobil. Do týmu jsem naskočil až v průběhu přípravy, ale snad to rychle doženu. Ze sportovního hlediska je přestup do Teplic pro mě určitě krokem dopředu," míní středopolař, pro něhož se severočeský klub pro Hradci Králové a Spartě stává už třetí prvoligovou štací.

"Půlroční zkušenosti na Letné rozhodně nelituji. Zahrál jsem si v Lize mistrů a také v Teplicích mám velkou motivaci. Třebaže nemohu nastoupit v jarním pokračování Poháru UEFA, doufám, že mě na novém působišti čekají i vydařené ligové zápasy. Chci hlavně pomoci týmu k vybojování další účasti v evropských pohárech," prohlašuje Krmaš.

Reklama

Související témata: