Hlavní obsah

Marodka bourá Grigovi základní sestavu

LIBEREC

Spokojenost s posledními přípravnými zápasy před startem jarní části fotbalové ligy netajil v rozhovoru pro Právo trenér Liberce Stanislav Griga. "Dobrá kombinace, pohledné akce a zakončení," vyjmenoval, v čem se mu mužstvo líbilo. "Do ligy zbývá týden. Nyní se budeme věnovat ladění formy a tomu, abychom hráče správně motivovali," dodal kouč.

Článek

Už se vám rýsuje představa o ideálním složení základní sestavy?

Zvažuji stále více možností, přičemž musím vycházet i ze zdravotního stavu hráčů. Vždyť na marodce jsou například obránce Valachovič, záložník Polák a útočník Pospíšil, který začne od úterý trénovat.

Jak jste spokojen s útočníkem Liborem Doškem, novou akvizicí z Brna?

V zápase proti Ružomberoku mu ublížil těžký terén. Na hráči bylo vidět, že se trochu těžce pohybuje. Během soustředění na Kypru sehrál Došek lepší utkání.

V týmu jsou dva brankáři - Hauzr a nově Lejsal. Máte těžkou hlavu z úvah, kdo z nich zaujme post jedničky?

Hauzr je k dispozici od začátku zimní přípravy, kdežto Lejsal s námi nebyl na soustředění na Kypru a až do soboty neodchytal žádný přípravný zápas. Považuji ho za velmi kvalitního brankáře a tvrzení, že Liberec disponuje dvěma vyrovnanými gólmany, není frází. Do branky proti Ostravě nastoupí ten, kdo bude momentálně lepší. Nečekejte ale, že vám řeknu sestavu s pětidenním předstihem.

Co ještě chcete stihnout do jarního prvoligového výkopu?

Poslední týden je věnován hlavně doladění a ještě většímu sehrání mužstva. Pracujeme na tom, abychom hráče dokázali správně namotivovat.

Reklama

Související témata: