Hlavní obsah

Baník věří, že odolá náporu Sparty

PRAHA

Pouhý den zbývá do startu druhého poločasu fotbalové ligy. Ligovému pelotonu vévodí s náskokem sedmi bodů ostravský Baník, hned od prvního hvizdu se za ním ale vydá smečka chrtů v čele se Spartou, která v zimě mohutně posilovala. A tak fotbaloví fanoušci nemluví o ničem jiném: uhájí Baník svůj náskok a získá titul?

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Fotbalová horečka v Ostravě pokračuje.

Článek

V Ostravě tomu pevně věří. Fanoušci na podzim prožívali doslova fotbalovou horečku a teplota stále neklesla. Na stadión s kapacitou pro osmnáct tisíc diváků bude pravidelně vyrážet 10 tisíc příznivců s permanentkou v kapse! To je rarita, takovou přízeň nemá v Česku žádný další klub.

Dá se proto očekávat, že domácí klání Baníku budou vyprodána. Fotbaloví fajnšmekři se tak mohou těšit na další z nápaditých choreografií na Bazalech.

:. ANKETA
Udrží ostravský Baník náskok a stane se fotbalovým mistrem? Hlasujte na konci článku.

Beze změn

V samotném kádru Baníku v zimě k žádným změnám nedošlo a to se dá považovat za určitou výhodu. "Kádr je delší čas pohromadě, hráči se znají, jsou sehraní," pochvaloval si trenér František Komňacký.

Ostravští budou nadále spoléhat na nejlepšího ligového střelce Heinze (12 gólů), na zkušené Látala, Čížka, Drozda a oporu zadních řad Bolfa, který se sice už upsal francouzskému Auxerre, ale do léta bude ještě oblékat dres Baníku. A zapomenout se nesmí také na mladé - Bestu, Bystroně, Matušoviče a další.

Ostrava nikoho nezískala, ačkoli měla zájem o brněnského střelce Libora Doška. Ten nakonec dal přednost nabídce z Liberce.

Posily na Letné

Letenští se naproti tomu posílili dost podstatně. V podzimním hodnocení jsme psali, že Sparta je bezzubá ve hře dopředu. Gluščevič nesplňoval očekávání a příliš se neprosazovali ani další útočníci - Kincl, Sionko, Jun. Kincl se Sionkem už v kádru nejsou, odešli do zahraničí a jejich místa zaujali Štajner z Hannoveru a mladý útočník z Teplic Rezek. A další teplický mladík Voříšek posílil středovou řadu.

Především od Štajnera si na Letné hodně slibují. Je to hráč, který umí zlobit soupeřovu obranu, připravovat i střílet góly. A takového fotbalistu tu potřebovali. Sparťanští fanoušci doufají, že spolu s Poborským a spolehlivou obranou postupně vymažou náskok Baníku.

S novými trenéry

Další tři mužstva - Olomouc, Slavia a Zlín, která nasbírala 27 bodů, a o bod horší Liberec na titul už těžko mohou pomýšlet. Ale určitě se pokusí vybojovat místo v pohárové Evropě.

Olomouc a Zlín patřily k příjemným překvapením podzimu, Zlínští si udrželi pohromadě svůj kádr, přestože o obránce Vidličku a Koubského byl v Praze nemalý zájem. Hanáci s druhým nejlepším ligovým kanonýrem Reitrem prodali do Moskvy nenápadného, ale velmi užitečného Vlčka a oba tyto moravské týmy chtějí pokračovat v úspěšném tažení i na jaře.

Podzim se naopak nevydařil Slavii a Liberci, což vedlo ke změnám na trenérských místech. Slavii povede exliberecký Josef Csaplár, který s sebou přivedl do Prahy špílmachra Kolouška, na libereckou lavičku usedl Stanislav Griga. Na to, jak dalece budou v nových působištích úspěšní, je třeba počkat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články