Hlavní obsah

Sparta jen remizovala, Slavia ji bodově dostihla

PRAHA

Sparta si v sobotním utkání neporadila doma s Příbramí a musela si s ní rozdělit body ze remízu. To nahrálo Slavii, která vyhrála ve Zlíně a bodově se tak dotáhla na Spartu. Zaváhání může využít i Ostrava, která má šanci Spartě a nyní i Slavii poodskočit na rozdíl devíti bodů. Musí ale porazit Synot.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rozhodčí Vidlák trestá příbramského brankáře Pařízka.

Článek
Fotogalerie

Řada nepřesností, chybující obrana a bezzubá ofenziva, tak se prezentovala Sparta v souboji s Příbramí, která na Spartě velmi důsledně bránila. "Věděli jsme, že největší síla domácích je ve středové řadě. Musím svůj tým pochválit, jak disciplinovaně plnil taktické pokyny," radoval se po zápase František Kopač, trenér Příbrami.

Přestože v poli měla Sparta převahu a držela míč častěji na kopačkách, šanci si dlouho nevytvořila žádnou. Naopak hosté hrozili hned z prvního brejku, kdy Labanta oklamal Otepka, ale jeho centr poslal Cesarec hlavou nad. První tutovku zápasu měl Štajner, kterému namazal Birhanzl, nicméně sparťanský útočník pálil jen do Pařízka.

Domácím činila velké problémy souhra obrany, zejména Abanda působil dost zoufale, navíc nestačil rychlostně, což se projevilo po dvaceti minutách, kdy ho přesprintoval Jendruščák, kamerunský zadák ve službách Sparty soupeře stáhl v pokutovém území k zemi, sudí Vidlák však nereagoval. "Měla to být penalta," přiznal po utkání sportovně trenér Sparty Jiří Kotrba.

Pak měli několik náznaků šancí domácí, jenže Zelenka pálil nepřesně, jeho další šanci zhatil Pařízek, ránu Rezka pak zblokovala příbramská obrana.Ta domácí se před poločasem rozestoupila ještě jednou, centr Mendyho však před nekrytým Jendruščákem stačil Labant odvrátit.

Po přestávce se Sparta tlačila do útoku, zejména po trojnásobném střídání, ale efekt dlouho nepřicházel. Zejména když ani po parádním křížném pasu neproměnil tutovku Rezek. Hosté se v závěru hodně zatáhli, z obrané ulity vyráželi jen sporadicky. Domácí si s přehuštěným valem nevěděli rady, do jejich hry se stále častěji vkrádala nepřesnost. Nakonec byli rádi za bod, protože v nastaveném čase proběhl příbramský Loseille mezi obránci, ale ve vyložené šanci pálil jen do tyče. "Hráli jsme příliš individualisticky. Neprezentovali jsme se jako tým," zlobil se po zápase Kotrba.

Sparta Praha - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Vidlák - Ondo, Goňa. ŽK: Zelenka, Labant - Pařízek, Jendruščák. Diváci: 8513.
Sparta: Blažek - Pergl, Homola, Abanda (59. Voříšek), Labant - Poborský, Zelenka, Kováč, Michalík (55. I. Gluščevič) - Rezek (66. Jun), Štajner. Trenér: Kotrba.
Příbram: Pařízek - Mácha, Riegel, Turtenwald - Otepka, Birhanzl, Novák, Rychlík - Cesarec (90. Brodský) - Jendruščák (73. Loseille, 90. Janů), Mendy. Trenér: Kopač.
TABULKA

Reklama

Související témata: