Hlavní obsah

Plzeň si s Libercem rozdělila body

PLZEŇ

Bídný fotbal a bezgólovou remízu přinesl nedělní zápas ve Štruncových sadech. "Byl to nadprůměrný zápas. My jsme dali regulérní gól, který ale nebyl uznán. Moc jsme chtěli vyhrát a měli nakonec i blíž k vítězství. Chybí nám kousek štěstí," ohlédl se za utkáním domácí kouč František Cipro.

Článek

Domácí se sice po necelých devíti minutách radovali z gólu, ale sudí jej pro předchozí faul neuznal. Zatímco hosté se nedokázali fotbalovostí prosadit, domácí vsadili na bojovnost a brejky. Po jednom z nich a centru Blahy pálil z voleje Barteska kousek nad břevno.

Akce domácích ve finále brzdily chyby v rozehrávce a hlavička Blahy do náruče Hauzra byla výjimkou v zakončení, podobně jako střela Němce z úhlu. Hosté se utápěli v kličkách a k nebezpečné střele se vůbec nedostali. Colceaga tak vyzkoušel jen Skuhravý riskantní malou domů. O nemohoucnosti hostí svědčil i fakt, že Došek dělovkou místo brány trefil hlavu Baffoura a ten musel být ošetřen.

Po změně stran měli domácí více ze hry, ale jejich útok byl neškodný. Nemohoucí Blaha v momentě, kdy měl střílet, hledal obsazeného Siegla, po rohu pak Gross hlavou těsně minul branku. Sterilní byl i útok Slovanu, takže když se k tomu připočtou nepřesnosti v kombinaci na obou stranách, kdo přišel na fotbal, litoval, protože k vidění nebyl. Jediným světlejším momentem po hodině hry byla Doškem nastřelená tyč Colceagovy branky. Techničtější Slovan měl sice v závěru převahu, ale Lukáš opět trefil tyč.

"Viděli jsme vyrovnaný, ale průměrný zápas. Vytvořili jsme si víc příležitostí, ale náš problém se projevil naplno - neumíme dát gól. S výkonem ani výsledkem spokojený nejsem, byť jsme nedostali gól," řekl trenér hostí Stanislav Gryga

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Poledník - Hruška, Novák. ŽK: Barteska, Siegl - Hodúr, Pilný, Došek, Zápotočný. Diváci: 4446.
Plzeň: Colceag - Petrouš, Zakopal, Skuhravý, Gross - Jež, Barteska, Švejnoha, Němec (83. Kašťák) - Siegl, Blaha. Trenér: Cipro.
Liberec: Hauzr - Pilný, Lukáš, Zápotočný, Janů - Kisel, Hodúr, Holeňák, Ančic - Baffour (81. Slepička), Došek (79. Pospíšil). Trenéři: Griga a Lavička.

Reklama

Související témata: