Hlavní obsah

Brněnskou tvrz dobyly Budějovice

čfoPrávo

Brňané utrpěli v neděli po dvaceti zápasech porážku na svém hřišti, navíc už sedm utkání čekají na vítězství. České Budějovice naopak již sedm střetnutí v řadě nenašly přemožitele.

Článek

"V bojovném duelu jsem byl s výkonem svého mužstva spokojenější ve druhém poločase. Dali jsme krásný gól a na těžkém terénu vydolovali tři důležité body. Vstup do jara nám vyšel parádně," radoval se hostující kouč Pavel Tobiáš.

Domácí zahájili zápas náporem. Hned v úvodu dvakrát nebezpečně hlavičkoval Kroupa, ale v prvním případě vyrazil brankář Kafka míč na roh, a poté zachránil na brankové čáře Adam. Ke gólu nevedla ani Belejova technická střela. Ve 14. minutě se řítil sám na brankáře Hlavatý, ale tváří v tvář Kafkovi trefil jen jeho nohy.

Jihočeši postupně tlak otupili. Dlouhé minuty se hrálo převážně ve středu hřiště. Pak zahrozili i hosté. Pončák mířil zdálky těsně nad a Lafatovu střelu srazil v poslední chvíli Šustr. Minuty před pauzou však patřily znovu Brnu. Míč po Mášově voleji ovšem přeplachtil přes břevno a přesnou mušku neměl ani Zúbek.

Na začátku druhé půle si připravil Kafka horké chvíle při Belejově centru, avšak hned z protiútoku získali Budějovičtí vedení. Vozábalův centr usměrnil hlavou k levé tyči Lafata. Tentýž hráč postupoval chvíli na to po Křivánkově chybě sám na gólmana, ale další střelecký zápis mu skvělým zákrokem překazil Belic.

Domácím dlouho trvalo, než se vzpamatovali z šoku. Teprve Abrahámova bomba 22 minut před koncem, kterou vyrazil Kafka na roh, je vyburcovala k náporu. Nakopávané balóny do šestnáctky ale kompaktní budějovickou obranu příliš neohrozily. Naopak v nastaveném čase mohl zvýšit z brejku střídající Gruber, zblízka však zbrkle přestřelil. "Bohužel se nám nepovedlo navázat na výtečný výkon ze Synotu. Málo jsme útočili přes křídelní prostory a v koncovce nám navíc citelně chyběl potrestaný Pacanda," uvedl trenér Brna Stanislav Schwarz.

1. FC Brno - SK České Budějovice 0:1 (0:0)
Branka: 49. Lafata. Rozhodčí: Královec - Lukes, Kumstát. ŽK: Belej, Zúbek - Homoláč. Diváci: 3256.
Brno: Belic - Máša, Křivánek, Kotůlek, Šustr - Musil, Abrahám (69. Živný), Zúbek, Belej (55. Svoboda) - Hlavatý, Kroupa (73. Simr). Trenéři: Jarůšek a Schwarz.
Budějovice: Kafka - Pončák, Horejš, Homoláč, Leština - Vozábal, Adam (90. Matoušek) , Dvořák, Plocek - Kulič (70. Gruber), Lafata (90. Chlebek). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: