Hlavní obsah

Kotrba se zlobil na hráče: To si snad dělají legraci!

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Takový dárek ke svým sobotním narozeninám si trenér fotbalové Sparty Jiří Kotrba určitě nepředstavoval. Jeho svěřenci promrhali v Českých Budějovicích dvoubrankový náskok a jejich honba za titulem začíná být pro smích. Před týdnem totiž rozdávali body zase doma. I proto byl kouč po zápase pořádně rozladěný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kouč Jiří Kotrba

Článek

"Já vám nebudu nic říkat, to je vaše práce. Vy si z toho udělejte závěry," odsekl Kotrba po utkání na otázku reportéra Novy, jak remíza zamíchá s kartami v boji o ligové prvenství. "Můj úkol je trénovat mužstvo tak, aby se pokoušelo stále vyhrávat," prohlásil pak trenér mírněji na tiskové konferenci.

Bez výmluv

Kotrba nehledal žádné výmluvy, přestože jedna se nabízela - odpískaný ofsajd po regulérní Štajnerově trefě na 3:1. "My jsme se o výhru jednoznačně obrali sami. Měli jsme utkání pod kontrolou, vedli jsme o dva góly. Ale pak přišla série neuvěřitelných chyb," kroutil Kotrba hlavou.

Jednu z nich vyrobil i zkušený kapitán Poborský, celá situace pak skončila Vozábalovou brankou. "Tu situaci jsme řešili prostě hloupě," ulevil si kouč. "Něco takového jsem ještě neviděl, mám pocit, že si snad hráči ze mě utahují," durdil se na internetové stránce klubu.

Jihočechy vrátilo rychlé snížení do hry. Dvoubrankový náskok vydržel Spartě jen šest minut. Domácí pak hráli vabank a měli úspěch. "Vydařený zápas, zasloužili jsme si bodovat," rozplýval se spokojený domácí kouč Pavel Tobiáš. "Až do poslední minuty se hráči nepoložili a podali nejlepší výkon proti Spartě za celou dobu mého působení u týmu," dodal.

Ke zmiňovanému neuznanému gólu Kotrba jen zklamaně poznamenal: "Přiznám se, že z mé pozice se k tomu těžko vyjadřuje. Doufám, že to prokáže televizní záznam a každý si udělá obrázek sám."

Reklama

Související témata: