Hlavní obsah

Slavia smetla Plzeň a už je druhá

PRAHA

Zaváhání svého městského rivala z Letné využili fotbalisté Slavie. V 19. kole první ligy porazili na Strahově Plzeň hladce 3:0 a vyhoupli se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Ostravu ztrácejí slávisté tři body, Sparta má na třetím místě odstup dalších dvou bodů. Slávisté ale v utkání se Západočechy přišli o zraněného útočníka Fořta.

Článek

Hned ve třetí minutě mohl otevřít skóre Kuka, ale jeho hlavičku stačil na brankové čáře chytit brankář Colceag. Zápas pro Slavii nepokračoval šťastně, v osmé minutě musel být po souboji vystřídán Fořt. Na jeho místo přišel Tomáš Došek a hned se uvedl střelou, která však mířila nad břevno.

Slavia byla aktivnější, pozorná obrana soupeře ji ale do vyložených šancí nepouštěla. Kanonáda ve dvacáté minutě skončila na plzeňském obranném valu a když jím Bejblova střela prošla, tak skončila v náručí brankáře. Do vedení se pak paradoxně mohli dostat Západočeši. Za obranu Slavie si zaběhl Švejnoha, ale jeho hlavička mířila těsně nad.

Plzeňský brankář se vyznamenal ve 33. minutě, když po Kolouškově přímém kopu hlavičkoval Kuka o zem, ale Colceag skvěle zareagoval. Šest minut před přestávkou však již na něj Koloušek vyzrál. Po průniku Tomáše Doška si na hranici šestnáctky přehodil míč z levé na pravou, podíval se, kde gólman stojí, a chytrým a přesným obloučkem ho přehodil. Byl to už jeho druhý gól ve třetím zápase od zimního přestupu z Liberce.

Po obrátce dominovali

Po přestávce Slavia svou převahu ještě zvýraznila, ale na druhý gól museli diváci dlouho čekat. V 55. minutě zmařil Tomášovi Doškovi včasným vyběhnutím radost Colceag, o sedm minut později zastavila Latkovu hlavičku tyč.

Záložník, který loni přišel z Českých Budějovic, se však své první branky v červenobílém dresu přece jen dočkal. Dvacet minut před koncem odvrátili hosté jen na jeho kopačku centrovaný míč a Latka se z dvaceti metrů trefil přesně. Definitivní podobu dal výsledku tři minuty před koncem Lukeš.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:0
Poločas: 1:0. Branky: 39. Koloušek, 70. Latka, 87. Lukeš. Rozhodčí: Řehoř - Hojsík, Pouček. ŽK: Piták - Petrouš, Siegl. Diváci: 3638.
Slavia Praha: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Jószi - Piták (85. Kalivoda), Bejbl, Koloušek, Lukeš (87. Jefferson Luis) - Fořt (8. T. Došek), Kuka. Trenér: Csaplár.
Viktoria Plzeň: Colceag - Petrouš, Zakopal, Skuhravý (84. Šíma), Gross - Jež (71. Kukol), Švejnoha, Barteska, Němec - Blaha (79. Marušič), Siegl. Trenér: Cipro.
Fotbalová liga, 19. kolo
České Budějovice - Sparta Praha 2:2
Slavia Praha - Plzeň 3:0
Synot - Jablonec 1:0
Olomouc - Příbram, hraje se v neděli (17:00)
Blšany - Ostrava, hraje se v neděli (14:00)
Žižkov - Brno, hraje se v neděli (10:15)
Liberec - Zlín, hraje se v pondělí (16:40)
Opava - Teplice, hraje se 24. 3.

Reklama

Související témata: