Hlavní obsah

Sparta chce bojovat o druhé místo

PRAHA

Pražská Sparta po dvou remízách a propadu na třetí příčku tabulky fotbalové ligy přehodnocuje cíle. "Už nás musí zajímat i boj o druhé místo," přiznal generální ředitel klubu Miroslav Pelta a dodal: "Boj o titul samozřejmě nevzdáváme, ale Baník by musel hodně ztrácet a my vyhrávat."

Článek

To, co Sparta předvedla v Budějovicích, když ztratila dvoubrankový náskok, je naprostý diletantismus. Šestadvacet minut před koncem se tři body rozplynuly způsobem, jaký se nevidí snad ani mezi žáčky. Sparta totálně selhala, takhle se o titul nebojuje. Domácí naopak předvedli, co to je nasazení a bojovnost. Tyhle vlastnosti jako by si Pražané brali ze šatny na trávník jen v utkáních Ligy mistrů.

"Soupeři se proti nám v Gambrinus lize dokáží vzepnout k maximálním výkonům. Podobně jako my proti gigantům v Lize mistrů. Pro nás je největším problémem přenést výkon z evropského poháru do domácí soutěže. Nezvládáme návrat ke všedním dnům," posteskl si kouč Sparty Jiří Kotrba, jemuž dali jeho svěřenci k sobotním šestačtyřicátým narozeninám hodně nevkusný dárek.

Jiří Štajner vstřelil dva góly. O jeden ho připravil zdvižený praporek asistenta Petříka, který viděl ofsajd, který nebyl, což potvrdily i televizní záběry. Petříkovi se tohle ale stává nápadně často... Nutno ovšem poznamenat, že sporný ofsajd mohli se stejným úspěchem reklamovat i domácí.

"Díval jsem se, kde jsou obránci, ofsajd to nebyl, ale co s tím nadělám," prohlásil Štajner. Ztrátu titulu však odmítl... "Vždyť se Baníku přibližujeme bod po bodu, Teď je to o pět," usmál se ale pak vážně dodal: "Baník také ještě všechno nevyhrál, pořád zbývá dost kol, i když jsme si situaci zase ztížili."

Reklama

Související témata: