Hlavní obsah

Fanoušky Baníku namíchlo blšanské 'divadlo'

BLŠANY

Ostře sledovaný zápas fotbalistů Blšan s Ostravou se neobešel zcela bez konfliktů fanoušků Baníku s policií, ovšem k žádnému velkému řádění fans Slezanů při cestě od nádraží z nedalekých Podbořan ani přímo na stadionu nedošlo. Prohlášení domácího klubu, že je vyprodáno, řadu fandů hostů od cesty odradilo.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Blšany dali Ostravanům k dispozici jen 200 vstupenek, přijet jich však mohlo o čtyři stovky více.

Článek

Na sever Čech nakonec dorazily jen čtyři stovky příznivců Baníku a řádně je namíchlo, že domácí klub jim místo dvou stovek avizovaných vstupenek vyhradil celou tribunu za brankou, kam by jich vešlo až šest set! "Nechápu, proč Blšany sehrály takové divadlo," kroutil hlavou předseda představenstva ostravského klubu Jakub Kahoun.

Tiskový mluvčí Severočechů Jaroslav Kolář ale argumentoval velkými obavami, že by Ostravanů přijelo daleko víc. "Místo dvou stovek jich dorazil dvojnásobek a raději nechci přemýšlet, co by se stalo, když by se stejná situace opakovala ve chvíli, pokud bychom dali soupeři pět stovek lístků," prohlásil. Podle Koláře bylo skutečně vyprodáno, jen Blšany raději vyhradily větší sektor pro fanoušky lídra tabulky.

Problémů se nevyskytlo mnoho. Před úvodním hvizdem doplachtila k nohám útočníka Matušoviče ostravskými fanoušky hozená světlice, pak v průběhu prvního i druhého poločasu policisté a pořadatelé řešili po jednom incidentu.

Když domácí vstřelili druhý gól, pokusili se někteří vlajkonoši Baníku strhnout ochrannou síť nad plotem, ale včas je uklidnil záložník Radek Slončík. "Nechtěli jsme připustit potíže," vysvětlil fotbalista.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články