Hlavní obsah

Kanonýr Došek: Nejsem spasitel, měl jsem štěstí

Josef PešoutSport.czPrávo

Parádu předvedl libereckým divákům nový miláček tribun Libor Došek. Vytáhlý fotbalista nastřílel Zlínu tři branky. "Chtěl jsem skórovat, ale že to bude třikrát, tak na to jsem vážně nepomyslel," smál se po utkání střelec hattricku. "Je mi jasné, že mě to bude něco stát," dodal v rozhovoru pro Právo s narážkou na klubovou pokladnu.

Článek

Díky třem vstřeleným brankám jste se stal hrdinou pondělního duelu fotbalistů Liberce se Zlínem (3:0). Kolikátý to byl váš hattrick v ligové kariéře?

Teprve druhý. Premiérový jsem zaznamenal asi před dvěma lety ještě v dresu Brna proti Žižkovu.

Tušil jste, že vám střetnutí s podzimní štikou soutěže tak náramně sedne?

Přál jsem si skórovat, ale na tři góly jsem opravdu nemyslel. Jsem rád, že to tak dopadlo.

Která z tref byla podle vás nejdůležitější?

Vážím si všech branek, ale klíčová byla ta úvodní. Po ní jsme se uklidnili a dostali se ke hře, kterou jsme chtěli produkovat. Byli jsme jasně lepší.

Svými zásahy jste zlomil jarní liberecké střelecké trápení. Nepřipadáte si jako spasitel?

Určitě ne. Na tom, kdo dává góly, nezáleží. I ostatní kluci měli šance a mně jen přálo štěstí, že jsem je dokázal proměnit.

Jaký je ceník za hattrick v liberecké kabině?

Nevím. Musím se na to podívat, ale je mi jasné, že mě to bude něco stát.

Včetně sedmi podzimních branek z brněnského působení máte v této sezóně na svém kontě už deset gólů. Pokusíte se zabojovat o titul krále střelců?

Na Heinze ztrácím čtyři zásahy, což je pořád velká ztráta. Uvidíme, jak se mi bude dařit. Cítím, že se s libereckými kluky pomalu sehrávám a věřím, že se to bude pořád zlepšovat. Šance na střelecký trůn je otevřená, i když podobné touhy v sobě nosí jistě i více útočníků.

Jak se těšíte na příští kolo, kdy hrajete právě v Brně?

Do zápasu půjdu s velkou motivací. V Brně jsem prožil dosud nejlepší období kariéry a doufám, že se tamním divákům představím v dobrém světle. Ideální by bylo, kdybychom tam vyhráli mým gólem, ale nemohu chtít zase všechno najednou. Čekám těžký zápas, protože Brno udělá maximum pro tři body, které nutně potřebuje k vylepšení nelichotivé pozice v tabulce.

Reklama

Související témata: