Hlavní obsah

Baník napravil blamáž a zametl se Synotem

OSTRAVA

Blamáž z Blšan, kde lídr podlehl poslednímu celku ligy, je zapomenuta. Ostravští fotbalisté před vyprodanými Bazaly porazili v dohrávce 18. kola, které bylo před týdnem odloženo kvůli sněhové kalamitě, Synot vysoko 6:2 a jsou zpátky na vítězné cestě za titulem. V čele tabulky mají šestibodový náskok před druhou Slavií. Sparta ztrácí osm bodů.

Článek

Baník začal pod 'dohledem' reprezentačního kouče Brücknera ve velkém stylu, hned v úvodu hlavičkoval Bolf těsně vedle a natěšený stadión si jen povzdechl. Ovšem v 11. minutě již slavil, když se k dorážce Ličkovy střely dostal Pospěch a před brankářem Drobiszem poslal míč do sítě. O tři minuty později Bazaly znovu bouřily. To se do černého trefil Drozd.

Až po čtvrthodině strhující tempo polevilo a příležitost předvést se dostali fanoušci obou celků. S nápaditou choreografií tradičně vyrukovali ostravští vlajkonoši. Synot ale jejich nápady utnul v 38. minutě, když se za Laštůvkova záda trefil Meduna. Byla to vůbec první střela hostů na branku.

"Nepochopitelně jsme vyklidili střed pole, naše hra nestála za nic, tak jsme si to v šatně museli zase všechno vyříkat," řekl po utkání domácí trenér Komňacký.

Baníku ale jinak první půle patřila, častokrát pořádně provětral nejistou defenzívu Synotu. Na těžkém terénu se lépe pohyboval a jeho brejky po stranách a standardní situace byly smrtící.

Střelnice pokračovala

Synot gól před přestávkou nabudil, ale tempo s domácími dlouho neudržel. V 65. minutě se parádně předvedl Matušovič, který si zpracoval odkop domácího gólmana, v pokutovém území si poradil s Drobiszem a do prázdné branky potřetí skóroval. Tenhle gól již bojující Synot zlomil.

Navíc devět minut nato inkasoval počtvrté. Čížek našel zcela volného Heinze, pro něhož už nebyl problém rozvlnit síť. Byl to již jeho patnáctý gól v sezóně. Baník v té době již zcela ovládl trávník, hosté byli pod značným tlakem a nestíhali bořit domácí kombinace.

V závěru sice přece jen ještě skórovali, ale poslední slovo měli znovu fotbalisté Baníku. Už v nastavení se trefili střelci z první půle Drozd a Pospěch. Více než osmnáct tisíc diváků tak vidělo v Ostravě skvělý výkon domácích, jímž odčinili žalostný výsledek z Blšan a zaslouženě zvítězili 6:2.

"Potřebovali jsme vyhrát. Působili jsme velmi soustředěně a povedl se nám začátek," poznamenal spokojený Komňacký. "Ukázali jsme velkou touhu po vítězství, Synot už pak rezignoval."

"Hráli jsme v obraně hrozně naivně. Kdybychom dostali gólů víc, ani jsme se nemohli divit," hodnotil zápas kouč Synotu Karel Jarolím.

Baník Ostrava - 1. FC Synot 6:2
Poločas: 2:1. Branky: 11. a 90. Pospěch, 14. a 90. Drozd, 65. Matušovič, 74. Heinz - 38. Meduna, 85. Stajič. Rozhodčí: Puček - Talpa, Filgas. ŽK: Bureš, Rajnoch (oba Synot). Diváci: 18.020 (vyprodáno).
Ostrava: Laštůvka - Pospěch, Bolf, Besta, Drozd - Látal, Bystroň (88. Magera), Lička (79. Slončík), Čížek - Heinz, Matušovič (83. Žůrek). Trenér: Komňacký.
Synot: Drobisz - Rajnoch, Kostka, Palinek, Bureš - Ivana (72. Petržela), Abrahám, Polách, Čoupek - Malár (77. Stajič), Meduna (72. Nezmar). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články