Hlavní obsah

Richter: První zápas Sparty byl nedůstojný

PRAHA

Bývalý hokejový internacionál Pavel Richter si nenechal ujít úvodní zápasy čtvrtfinále play-off extraligy mezi Spartou a Vítkovicemi, resp. Znojmem a Slavií. Protože v minulosti měl co do činění s oběma pražskými kluby, sleduje pečlivě jejich výkony i nadále a podělil se se svými dojmy redakci Sport.cz. PLAY-OFF OČIMA PAVLA RICHTERA

Foto: www.hcsparta.cz

Pavel Richter

Článek

"První utkání čtvrtfinále play-off mezi Spartou a Vítkovicemi neneslo žádné znaky prestižního boje v nejvyšší hokejové soutěži. Pokud do haly s kapacitou čtrnácti tisíc míst přijde na tak důležitý zápas jen pět tisíc diváků, tak jde o velmi nedůstojnou kulisu bojů o titul.

Možná i nízká podpora diváků ovlivnila výkon Sparty, která vyhrála až v prodloužení. Domácí předváděli mdlý tempo a musím sportovně uznat, že Vítkovice byly v prvním utkání lepším týmem. Jenže veškeré jejich akce obávaných hráčů jako Burger nebo Krayzel ztroskotaly na Břízovi.

Jen díky výkonu sparťanského gólmana neodcházeli domácí z prvního zápasu se sklopenou hlavou. Bříza má prostě fantastickou formu, což potvrdil i ve druhém zápase, kdy vychytal nulu. Drží zkrátka mužstvo nad vodou a právě jeho výkony mohou Spartu dotáhnout daleko.

Slavie v prvním zápase hrála až příliš opatrně a nechávala velký prostor znojemským hvězdám, což se jí také vymstilo. Druhý zápas už byl ze strany Pražanů daleko lepší. Hosté uhlídali elitní útok Znojma a také hráli o poznání tvrději, což na technické moravské mužstvo  platilo.

Uhlídat znojemské hvězdy je prvotním předpokladem Slavie pro úspěch v play-off. Pokud se jí podaří eliminovat tuto útočnou sílu soupeře, má vyhráno. Přesto si myslím, že tato série bude ještě velmi vyrovnaná."

Reklama