Hlavní obsah

Schumacher: Víc o poměru sil ukáže až Malajsie

PRAHA/MARANELLO

Měl to být hon na ferrari, na trati melbournského Albert Parku ale v neděli nebylo koho štvát. Michael Schumacher i Rubens Barrichello za volanty rudých vozů dokonale vypálili rybník všem, kteří si brousili zuby na skalp mistrů, a hned v úvodu sezóny přinesli stáji ceněný double. "Hrálo nám do karet vše. Neusínejme ale na vavřínech," říká Schumacher.

Článek

"Myslím, že diváci byli svědky perfektního závodu, který byl hlavně v úvodní fázi pěkně ostrý, Rubens do mě pěkně šel. Což bylo na druhou stranu dost vzrušující, nesměl jsem udělat jedinou chybičku," rozjímal po jednasedmdesátém vítězství v kariéře německý pilot.

"Po závěrečných testech v Imole jsme neskrývali sebevědomí, věděli jsme, že auto pojede výborně. Že to bude ale tak jednoznačné, to jsme opravdu netušili," přiznal šestinásobný mistr světa, který v loňském roce dojel v Austrálii na čtvrtém místě.

"Závod jsem odjel jistě, dokonce nebyly ani problémy při předjíždění pomalejších vozů o kolo. Dvakrát se ti přede mnou dokonce snažili zpomalit tak vehementně, až jsem sám musel jít zprudka na brzdy a vyrovnávat lehký smyk," popsal Schumacher.

"Teď je hodně důležité zůstat nohama na zemi. V Austrálii nám vyšlo, na co jsme sáhli. Do karet nám hrálo hlavně počasí, chladno nám sedí víc než ostatním soupeřům," soudí pilot stáje, jež obouvá před sezónou podceňované pneumatiky Bridgestone.

"Než ale začneme dělat nějaké závěry o rozložení sil v letošním ročníku mistrovství světa, počkejme na výsledky Velké ceny Malajsie za čtrnáct dní. Její tropické podnebí ukáže mnohé a pokud uspějeme i tam, nemusel by před námi být špatný rok," uzavřel s úsměvem Schumacher.

Reklama

Související témata: