Hlavní obsah

Žižkovští kopali jako koně, zlobil se Heinz

OSTRAVA

Měli nervy na pochodu. Soupeř použil všechny možné prostředky k tomu, aby neinkasoval. Přerušoval každou akci, nepovolil favoritu kombinaci. A fotbalisté Baníku to nesli nelibě. Podrážděné reakce hráčů dokumentovaly, jak obtížná byla bitva Žižkovem. Lídr ligy v ní neobstál.

Článek

V pokutovém území Viktorie dlouho rušno nebylo, a tak se Ostravané chtěli prosadit při standardních situacích. Jenže polofauly Žižkovských se potrestání nedočkaly, naopak ve 36. minutě mohl být předtím přidržený domácí kanonýr Heinz hodně rád, že za strčení do Buryána vyfasoval jen žltuou kartu.

"Snad to bylo vidět i v televizi, ani jsem se jej nedotkl. Žižkovští se asi moc dívají na bundesligu, že se pořád váleli," vztekal se Marek Heinz.

:. Baník napodobil Spartu a Slavii
Baník znovu propásl šanci zvýšit náskok

"Kdyby Oravec nechrápal..."

Hra Viktorie nebyla líbivá, jenže nesla ovoce. "Jestli nás takový fotbal těšil, to není vůbec podstatné. Nač bylo Synotu, že předváděl narážečky ve středu pole, když tady vyfasoval ve středu šest gólů? Přijeli jsme si pro bod a máme ho," popisoval obránce Žižkova Jiří Sabou a dodal: "My nakonec v Ostravě mohli i vyhrát. Kdyby Oravec dvakrát nechrápal, mohl jít sám na branku, taky Dirnbach měl šanci. Ani atmosféře jsme nepodlehli."

Ochozy neúnavně hnaly Baník na zteč, pár šancí však vysněnou trefou neskončilo. "Ale my dřeli až do konce," přísahal záložník Ostravy Martin Čížek. Podle domácích hráčů terén zápas výrazně ovlivnil, vymlouvat se však na to nechtěli.

"Zkoušeli jsme to po zemi i vzduchem, ale na devět bránících protihráčů na šestnáctce toho moc vymyslet nešlo. V některých situacích nám scházel také ten pověstný kousek štěstí," krčil rameny Čížek.

Naštvaný kanonýr

Hlavně Heinz byl utkání hodně naštvaný. "Žižkovští hráči kopali jako koně. Jestli takhle chtějí hrát všude, tak fakt v lize nemají co dělat," poznamenal nejlepší kanonýr soutěže, který se ale tentokrát neprosadil.

Přestože Baník ztratil body stejně jako v Blšanech, obě utkání srovnat nechtěl. "To byl úplně jiný terén, tady jsme neklouzali my, ale na sněhu ten oranžový míč. Už ať opravdu vypukne jaro, zima je nekonečná," mávl rukou Heinz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články