Hlavní obsah

Labant: Budeme dál honit Baník a bojovat o titul

Jan Krůta, Karel FeltSport.czPrávo

Dvanáctá minuta slavného derby mezi fotbalovou Spartou a Slavií. K trestnému kopu se staví sparťan Vlado Labant a z osmnácti metrů míč přes zeď uklízí k tyči. "Nedalo se to chytit, míč jsem viděl na poslední chvíli," soudil po utkání smutný gólman sešívaných Radek Černý. "Šlo to tam, kam jsem si přál," radoval se zase Labant.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Brankář Slavie Radek Černý se marně natahuje po přímém kopu Vladimíra Labanta.

Článek

Labant: Viděl jsem díru a trefil ji

Otevřel jste skóre parádní trefou z trestného kopu. Mířil jste skutečně k tyči?

Viděl jsem tam volný prostor, naši hráči dobře odclonili domácí hráče ve zdi. Domluvil jsem se s Karlem Poborským a trefil jsem to jak jsem si přál.

Kdy jste naposledy vstřelil ligový gól?

Tak to už je dávno. Bylo to v Příbrami z penalty.

Většinu standardních situací ve Spartě zahrává Karel Poborský. Pustil vás k trestnému kopu dobrovolně?

Na standardní situace jsme s Rasťou Michalíkem tři, je to věc dohody a momentální situace.

Bylo derby vaším nejlepším zápasem na jaře?

Určitě, a nejen mým. My jsme se potřebovali chytit a ukončit ten seriál remíz. Věřím, že to přišlo právě na Strahově, tedy v tu nejlepší chvíli.

V čem byla Sparta lepší?

Působili jsme kompaktnějším dojmem. Dobře jsme bránili. Nerozhodilo nás ani vyloučení Petra Kouby. Dělali jsme vzadu minimum chyb. A to jsme ještě mohli z brejků mohli dát další góly, kdybychom lépe řešili situace. Slavia se nedokázala se svojí početní převahou vyrovnat, podobně jako na podzim na Letné ji nevyužila. Tentokrát jsme ale dali góly.

Co to znamená pro další vývoj ligy?

Ohromně jsme psychicky povyrostli. Dál budeme bojovat o titul a honit Baník. Je jasné, že pořád má všechno ve svých rukách, ale i on klopýtá. Škoda těch tří remíz, které byly zbytečné, ale i takový je fotbal. Pořád to není ztracené. Určitě si musíme pohlídat druhé místo. Zkusíme se dostat co nejdál i v domácím poháru.

Černý: Chybělo nám víc vůle

Jaké máte pocity?

Jsem zklamaný. Nevím, co říct víc, prostě to z naší strany nebylo ono, nehráli jsme tak, jak jsme si představovali. Bohužel.

Co Slavii chybělo k tomu, aby Spartu porazila?

Těžko říct. Asi víc vůle, trpělivosti, abychom si vytvořili víc čistých šancí. V tom dnešním zápase jich zas tolik nebylo.

Dal se přímý kop Labanta z úvodu zápasu chytit?

Asi ne. Labant to perfektně trefil přes zeď k tyči a já viděl míč až v poslední chvíli. Skočil jsem po něm, ale už jsem na to pořádně nedosáhl.

A co druhá branka Kováče?

Šel jsem po tom, ale nedoskočil jsem. Byla to dobře zahraná standardka, Kováč si našel prostor a dal to tam.

Co se vám honilo hlavou po vyloučení Kouby?

Že je před námi ještě celý druhý poločas. Samozřejmě jsem věřil, že se nám povede alespoň vyrovnat, i když každý z nás si přál, abychom Spartu porazili a tři body zůstaly doma.

Trenér Slavie Csaplár řekl, že hra proti deseti je velmi složitá, protože celé oslabené mužstvo se víc semkne a brání jako jeden muž. Vnímáte to stejně?

Sparta vsadila na dobrou defenzívu, ale myslím si, že hrála skoro stejně jako před tím vyloučením. Nezdálo se mi, že by to nějak extra museli překopat. Spoléhali spíš jen na brejky a vzadu moc chyb nedělali.

Jak vidíte po prohraném derby další vývoj ligy?

Prohráli jsme, Sparta je teď o bod před námi a my musíme ty ztracené body získat někde jinde. Nic rozhodnuté ještě zdaleka není.

Reklama

Související témata: