Hlavní obsah

Baník vyhrál, ale s rozpaky

PLZEŇ

Fotbalisté Baníku po závěrečném hvizdu do jednoho padli v Plzni na trávník. To byla úleva! Cestu k výhře si děsivě zkomplikovali a trenér František Komňacký se na ně za hromadu chyb zlobil jako čert. Už se totiž hrozil, že napodobí Spartu, která podobně ztratila dvoubrankové vedení v Českých Budějovicích...

Článek

"Vůbec z té výhry nemám dobrý pocit," čertil se po výsledku 2:1 Komňacký. "Kdybychom potřetí ztratili s týmem ze spodu tabulky, tak bychom už byli hodně špatní. Měli jsme jim přece jasně ukázat ten bodový rozdíl," dodal.

I samotní hráči si drbali hlavy. Vedli v Plzni 2:0, nedali další šance a pak se modlili, aby tři body kopali a slabý sudí Šedivý pískal konec. "Mělo to být čtyři pět nula a mohli jsme jít od toho. Nebylo by o čem. Pak si mohli někteří kluci hrát na takové fotbalisty, jak si to dovolovali," zlobil se na spoluhráče kapitán Radoslav Látal.

Koho měl na mysli? "Lička jde sám na branku a napálí to do brankáře... Snad se to jednou naučí a spadne mu to tam," připomněl příležitost kolegy, který promarnil tutovku ve 46. minutě.

Nedal penaltu

Plzeň se po šťastném snížení po vlastenci právě Látala obdivuhodně zvedla a moc nechybělo, aby přece jen rozjásala Spartu, která na zaváhání soka z Ostravy čekala jako na smilování. "Kdybych já dal tu penaltu...," držel se za hlavu ještě dlouho po utkání nešťastník Robert Jež.

Nadával si, jak ji provedl zle a trenér František Cipro se divil, že ji kopl na druhou stranu než to několikrát zkusil v neděli při tréninku. Tehdy mu prý padala do sítě jedna za druhou. "Jenže na svou oblíbenou stranu jsem ji poslal až proti Laštůvkovi," hořce se usmál Jež.

Kvůli ohňostrojům se málem nedohrálo

Baník zlobili kromě výkonu v závěru i jejich fanoušci pyromani. Na trávník létaly hořící petardy jak někde v Turecku a hasiči kropili vše mohutným proudem vody, a to včetně takřka celého sektoru příznivců.

"Jsme vděční, co pro nás dělají, ale někdy jim ten sportovní duch opravdu chybí. Měl jsem z ukončení trochu obavy, ale snad existují jiné metody, třeba vyklidit sektor," pravil Komňacký. Hráči museli v krizové chvíli po několikerém varování sami stupidní fandy uklidňovat.

"Stejně mě ale neslyšeli. Jen jsem mával rukama," popisoval kapitán Látal. Baník vede devět kol před koncem o osm bodů. Znovu tedy padla otázka, jak je daleko titul. "Právě těch devět kol... Ve hře je hromada bodů," má jasno Marek Heinz.

Reklama

Související témata: