Hlavní obsah

Šéf rozhodčích odmítá Kotrbovo nařčení o pomstě

PRAHA

Šéf komise fotbalových rozhodčích Milan Brabec odmítá nařčení trenéra Jiřího Kotrby, že podnět k disciplinárnímu řízení byl aktem pomsty vůči sparťanskému kouči. "Obrátili jsme se na disciplinárku hned v týdnu po ligovém utkání v Budějovicích, ale případ byl odložen, protože Sparta byla v Miláně," řekl Právu Brabec.

Foto: internet

Pokud chcete vyhrávat, skočte si nejdřív do banky...

Článek

Kouč Sparty byl za vulgarismy při zmíněném duelu potrestán pokutou 35 000 korun a v kuloárech vyslovil názor, že obvinění vzešlo z videokazety, kterou si klub sám připravil, jako důkaz o chybách rozhodčích, ale ta se dostala nějak do ruky Brabcovi.

"Žádnou kazetu se sestřihem chyb, o které mluvil pan Kotrba, jsem neviděl. Skutečně bych ji rád dostal do ruky, protože sami si takové sestřihy děláme na semináře a každý podobný pohled je pro nás vítaný," říkal Brabec.

Při Kotrbově incidentu selhal i rozhodčí Milan Šedivý, který jej měl vykázat na tribunu, jako to udělal jeho kolega Poledník v případě zlínského Marečka na Žižkově.

Šedivý figuruje i v případě Heinze

Sudí Šedivý figuruje i v druhém případě, o němž se mluvilo na disciplinárce. Ostravský Marek Heinz nebude za šlápnutí na plzeňského Davida Pilaře předvolán, ale nulové posouzení tohoto zákroku rozhodčím budí dojem, že šlo o kompenzaci za neodpískání jasné penalty na útočníka Baníku dvě minuty před tím. "O kritice na hlavu Šedivého víme, budeme se tím zabývat," tvrdí Brabec.

Úmysl Heinzovi nikdo neprokáže, ale z televizního záznamu se zdálo, že hráč při přeskakování nohu nenatahuje, aby se soupeři vyhnul, ale nechává ji skrčenou. TV Prima pak jen vznesla k disciplinárce dotaz, zda nešlo o nesportovní čin hráče. Jak to bylo ve skutečnosti, to si musí se svědomím srovnat hvězda Baníku.

Každopádně přehmaty mužů v černém jsou na domácích trávnících až příliš časté a mnohdy ovlivňují výsledky zápasů, proto se nelze divit trenérům i hráčům, že obtížně ovládají emoce a jako logický důsledek všeho je fakt, že žádný z českých rozhodčích nefiguruje v mezinárodní top skupině. Na vrcholné akci roku ME budou naši arbitři, narozdíl od reprezentace, znovu chybět.

Reklama