Hlavní obsah

Opava si odvezla ze Zlína druhý bod zvenku

ZLÍN

Fotbalisté Tescomy Zlín uhráli na domácím hřišti s Opavou jen bezbrankovou remízu a potvrdili, že se jim na jaře vůbec nedaří. Ze šesti odehraných zápasů získali pouhé tři body a mohli být nakonec rádi i za nerozhodný výsledek, protože v podprůměrném utkání hostující obránce Tichota nastřelil v nastaveném čase tyč.

Článek

V první půlhodině ani jeden tým neohrozil soupeřovu branku. Z klidu vyvedl domácího brankáře Nováka až Tichotův roh, který sice Metelka hlavou netrefil, ale míč skončil jen těsně vedle levé tyče. Vzápětí hlavičkoval zlínský mladík Kalod, ale gólman Vašek jeho slabou ránu bez větších potíží chytil.

Zapotil se až při trestném kopu Dobeše. V 39. minutě zahrozili hosté, na Dortův centr naskočil Pospěch, jenže míč mířící podél brankové čáry odvrátil do bezpečí obránce Janíček.

Ani začátek druhého poločasu nenaznačil zlepšení a diváci dávali najevo svou nespokojenost. V 50. minutě jim mohl spravit náladu Lasota, ale nepovedenou Muchovu ránu nedokázal z pěti metrů usměrnit do sítě. Pak nejstarší hráč na hřišti Mucha vyslal na zteč Kaloda, ten však tváří v tvář brankáři Vaškovi klíčový okamžik nezvládl a zamířil vysoko nad.

Poslední pětiminutovka patřila o záchranu bojující Opavě. Nejprve se řítil z levé strany na Nováka agilní Chlebek, domácí brankář si však s jeho střelou poradil. Vzápětí se situace opakovala, ale tentokrát se hostující záložník do koncovky vůbec nedostal.

V 90. minutě se už opavská lavička radovala, jenže Tichotův trestný nakonec zastavila tyč. I tak byli hosté z bodového zisku nadšeni. Venku bodovali už podruhé za sebou, před dvěma týdny se radovali v Příbrami.

Zlín - Opava 0:0
Rozhodčí: Olšiak - Czabay, Jančovič. ŽK: Janíček - Sviták. Diváci: 3058.
Zlín: Novák - Vidlička, Kroča, Koubský, Janíček (82. M. Nehoda) - Červenka, Lasota, Švach, Dobeš - Kalod (62. Bielik), Mucha (57. Novosad). Trenér: Mareček.
Opava: Vašek - Metelka, Půda, Tichota, Loučka - Chlebek, J. Baránek, Sviták, Putík (73. Pšeničnych) - Dort (90. Faldyna), Pospěch. Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: