Hlavní obsah

Otepkova trefa přiblížila Příbrami klidný závěr ligy

PŘÍBRAM

Fotbalisté Marily Příbram dokázali ve 22. kole porazit na svém hřišti Synot 1:0 a přiblížili se tak klidnému závěru letošního ligového ročníku. Jediný gól vítězů vstřelil šestnáct minut před koncem Otepka, ale Marila byla lepší po celý zápas. Její hráči nastřelili ještě třikrát brankovou konstrukci soupeře, Otepka navíc v 90. minutě neproměnil penaltu.

Článek

Oba týmy moc fotbalové radosti zatím nerozdávaly a podle toho vypadal i zápas u Litavky. Marila sice byla na své obvyklé poměry až neobvyklé aktivní, ale jejím akcím chyběl důraz a přesnost v koncovce. Ukázkou toho byla akce ze sedmé minuty, kdy po rohu Otepky hlavou nastřelil Riegel patku tyče, ale následná dorážka Mendyho už neměla dost razance, aby brankáře Kováče ohrozila.

Gólman Synotu se představil teprve ve třetím ligovém utkání, ale jeho konce se nedočkal. V osmnácté minutě totiž Žemlík nešetrně zajel nohou do jeho hlavy a kvůli krvácejícímu šrámu musel gólman záhy přenechat své místo Drobiszovi. Ten v šestadvacáté minutě jen sledoval, jak po ukázkové akci na jeden dotek pálí Novák vedle a stejně tak ve 39. minutě střelu Otepky z trestného kopu, která skončila na břevnu.

Hosté vsadili na defenzivu a na dostřel domácího gólmana Palečka se dostávali jen sporadicky. Jediná jejich nebezpečná akce se zrodila v nastaveném čase prvního poločasu, jenže Meduna šest metrů od branky trefil míč levou tak nešikovně, že se ani netrefil mezi tyče.

Synot po přestávce přece jen více otevřel hru, ale k dvojici útočníků se žádná pořádná přihrávka nedostala, natož aby mohli přemýšlet o ohrožení Palečkovy branky. A domácí pokračovali v zahazování velkých šancí. V 58. minutě Formánek hlavou nastřelil břevno a Jendruščákova otočka o chvíli později minula opuštěnou branku.

Radost v řídce zaplněném hledišti vyvolala až akce ze 74. minuty: Riegel svůj výborný výkon korunoval tvrdou střelu, kterou sice Drobisz vyrazil, ale na Otepkovu dorážku do prázdné branky už neměl.

Hosté se snažili ještě s výsledkem něco udělat, ovšem jejich hra plná nepřesností a nakopávaných míčů neměla naději na úspěch. Mohli navíc inkasovat podruhé, když rozhodčí Hlaváč nařídil v poslední minutě penaltu za střet Mendyho s Palinkem, jenže domácí hrdina Otepka šanci lehkovážně zahodil.

Příbram - Synot 1:0 (0:0)
Branka: 74. Otepka. Rozhodčí: Hlaváč - Amler, Novák. ŽK: Novák, Turtenwald - Drobisz, Čoupek. Diváci: 4181.
Příbram: Paleček - Mácha, Formánek, Turtenwald - Mendy, Otepka (90. Janů), Novák, Riegel, Rychlík - Žemlík, Jendruščák (54. Loseille, 90. Brodský). Trenér: Kopač.
Synot: Kováč (20. Drobisz) - Zbožínek, Palinek, Kostka, Čoupek - Pavlík, Abrahám, Rajnoch, Činčala (77. Malár) - Meduna (65. Stajič), Nezmar. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články