Hlavní obsah

Blšany prohrávaly už 0:2, přesto získaly bod

Viktor NosekSport.czPrávo

Vypadalo to na procházku růžovým sadem, jenže nakonec se v severočeském derby děly věci nevídané. Umrlé Blšany se nevídaně vzepjaly ve druhém poločase a urvaly v Teplicích bod za remízu 2:2, která pro ně má v bitvě o záchranu cenu zlata. Žádné pochybnosti, rychlé k.o, takové se to zdálo být utkání.

Článek

Teplice prožívaly v ligové sezóně plné šedi solidní podvečer plný bezstarostnosti, daly jeden z nejrychlejších gólů ročníku, vedly v poločase 2:0, ale nakonec vše děsivě zkazily... "Neuvěřitelná naivita. To se ligovým hráčům nesmí stát. Ztratili jsme jasně naplánované body," soptil po plichtě domácí kouč František Straka.

Diváci nadávali na Straku

Teplice zachraňující se Blšany ,sejmuly´ už po pár vteřinách díky brance kapitána Verbíře, a když pak vypálil fotbalovou parádu z pětadvaceti metrů Kuchař, stadión jim tleskal. Jenže v závěru pískal a sprostě nadával. I na Straku.

Střelec Luděk Zelenka, který je v Blšanech z Teplic na hostování a nesměl proti svému mateřskému oddílu nastoupit pod hrozbou půlmiliónové, jen seděl na tribuně vedle zraněného domácího špílmachra Pavla Horvátka.

Kuchař se prvně trefil

A oba se nestačili se divit, jaký že se to vlastně děje načekaný obrat. Michal Polodna a Daniel Putil zasadili domácím z brejků smrtící rány. "Dvě individuální chyby rozhodly o všem," hlesl Tomáš Kuchař, jenž dal svůj první gól za Teplice.

"A to jsme přitom v první poločase podali asi nejlepší výkon v sezóně. Takticky jsme to ovšem poté absolutně nezvládli. Jsme děsivě zklamaní," dodal kapitán Pavel Verbíř, jenž včera na Stínadlech načal třetí stovku ligových startů třetí trefou v ročníku. A všechny dal na jaře.

Polodna: Můj nejkrásnější gól

O pár metrů dál se v kabině hostí řvalo jako o život. Radostí! "Ukázalo se, že když se do zápasu vloží duše, jde i dvougólové manko dohnat," jásal střelec prvního gólu Polodna. Jeho sólo bylo úchvatné. "Vysmekl jsem se Leitnerovi, který mě držel rukama, pak oklamal Radu a trefil malou dírku vedle Poštulky. Asi jsem nikdy nedal hezčí branku," tvrdil.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, shodli se všichni. A Blšany byly v tom prvním hodně špatné. "Vůbec jsme nehráli naši hru. Rychlý gól nás zaskočil. Neběhali jsme, byli jsme ztuhlý. V kabině taky bylo o pauze dost hlučno," vykládal Polodna. "Je to strašně cenný úspěch," byl spokojen trenér Michal Bílek, jenž v Teplicích končil aktivní kariéru. Včera zažil hezký návrat.

Teplice - Blšany 2:2 (2:0)
Branky: 2. Verbíř, 35. Kuchař - 51. Polodna, 66. Pudil. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Košec. ŽK: Verbíř - Pudil, Horáček. Diváci: 4128.
Teplice: Poštulka - Doležal, Klein, Rada, Leitner - Kuchař (63. Rilke), Krmaš, Benát, Tesařík - Mašek, Verbíř. Trenér: Straka.
Blšany: Chvalovský - Lukáč (46. Bílek), Horáček, Šourek, Pleško - Polodna, Vorel, Sýkora (46. Devátý), Pudil (71. Hrabák) - Pešír, Šelicha. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: