Hlavní obsah

Sparta má šanci vrátit se na druhé místo

Jedinečnou možnost snížit náskok vedoucího Baníku a současně se vrátit v tabulce na druhé místo budou mít v pondělí vpodvečer fotbalisté Sparty. Musí však ale v televizní dohrávce porazit Liberec, kterému se nedaří střelecky doma, natož venku.

Článek

"Vůbec nepřemýšlím o tom, co pro nás znamená vítězství Slavie v Ostravě. Soustředíme se na svoje výkony a je jasné, že potřebujeme vyhrát. Zápasy s Libercem ale nejsou jednoduché. Do branky se vrátí po trestu Kouba, i když Bičík rozhodně nechytá špatně. Labant i Hübschman, kteří se zranili v pohárovém duelu s Opavou, jsou v pořádku," hlásil kouč Sparty Jiří Kotrba.

"Nadále chybějí marodi gólman Blažek, záložník Zelenka a útočník Igor Gluščevič," dodal Kotrba, který v útoku využije pravděpodobně opět Juna se Štajnerem a v záloze budou s Poborským a Michalíkem zřejmě Kováč a Sivok.

Griga se vrací na Letnou

Liberecký trenér Stanislav Griga prožil ve Spartě převážnou část svojí hráčské kariéry a nyní se po čtrnácti letech představí na Letné vůbec poprvé v roli kouče soupeře.

"Je to pro mě speciální zápas s velkou motivací a dosavadní vrchol trenérského působení v české lize. Moc se na něj těším a věřím, že stejné odhodlání cítí i hráči," řekl Griga, jenž se musí obejít bez distancovaného útočníka M. Pospíšila i stále zraněného Poláka.

"Hlavně Pospíšilova absence je nepříjemná a nezbývá nám, než se s ní nějak vypořádat. Ze soupeře, který znovu oživuje naděje na titul, máme respekt, ale pokusíme se bodovat a prolomit střeleckou smůlu," dodal kouč Severočechů.

Dohrávka 22. kola 1. fotbalové ligy
SPARTA - 4. místo
Na marodce zůstávají Blažek a Zelenka. Chytat bude Kouba.
LIBEREC - 6. místo
Stojí Pospíšil (karty) a Polák (zranění).
Od 16.40 h vysílá TV Prima, řídí rozhodčí Beneš.

Reklama

Související témata: