Hlavní obsah

Sparta remizovala s Libercem, titul se jí opět vzdálil

PRAHA

Ani na třetí jarní pokus fotbalisté Sparty doma nevyhráli a nevstřelili gól. Vidina titulu se jim dál vzdaluje, tentokrát v dohrávce 22. kola Gambrinus ligy dokonce byli zralí s Libercem na porážku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rastislav Michalík ze Sparty (vlevo) padá v souboji s libereckým Josefem Valachovičem.

Článek

"Je to jako přes kopírák. Zase jsme doma nevstřelili branku. Začátek vcelku ušel, pak jsme nedali nějaké šance, prohospodařili zbytek poločasu a ve druhém už jsme to nedohonili. Dokonce jsme tentokrát mohli i prohrát. Neumím si však vysvětlit, proč naše zápasy venku a doma jsou jako den a noc," posteskl si po utkání trenér Sparty Jiří Kotrba.

Sparta začala zostra a hned v první minutě se dostal do dobré pozice Jun, ale mířil vedle pravé tyče. O pár minut později se sparťanský útočník situaci zopakoval a krátce nato hlavičkoval nad břevno Sivok.

Hosté vyztužili obranu a každou příležitost využili k protiútokům. A měli obrovské šance! Lukášova hlavička však jen prosvištěla nad břevnem a Langrovu ránu Kouba kryl. Po půl hodině hry se ocitl ve stoprocentní šanci Kisel, ale výborný Kouba oba jeho pokusy zlikvidoval.

Sparta táhla útočné akce převážně přes Poborského, ale tomu se dařilo pramálo. Při dalším protiútoku hostí našel Janů v šestnáctce opět Kisela, ale ten mířil rybičkou kousek vedle. Krátce nato Došek mezi tyče nedostal míč přes padajícího Koubu... Sparta byla zoufalá.

Griga: Měli jsme vyhrát

Hned po změně stran nezakončil přesně další brejk hostí Hodúr a jeho další šanci mu pak zmařil Kouba. Další příležitost hostí měl Došek, ale domácího gólmana tentokrát na čáře zastoupil Johana.

Pražané zcela marně obléhali šestnáctku Severočechů, když to zkusil z větší vzdálenosti Kováč, našel Hauzra připraveného. S přibývajícími minutami se čím dál víc na domácí kopačky lepila nervozita, takže většina přihrávek nenacházela adresáta.

Další střelecký pokus Štajnera zblokoval výborný Lukáš a Jun, jenž se krátce nato ocitl tváří v tvář libereckému gólmanovi, zbrkle přestřelil. Na druhé straně zachraňoval na poslední chvíli před Ančicem Johana. Sparta se tak na jaře nedočkala gólu ani po 270 minutách.

"Dostali jsme se do pěti, možná šesti šancí, a podle mne jsme to měli vyhrát. Nepamatuji si, kdy jsme naposled takto selhali v koncovce. Došek a Kisel takovéhle příležitosti prostě musí dát," byl zklamán trenér hostí Stanislav Griga.

Sparta - Liberec 0:0
Rozhodčí: Beneš - Vodička, Filípek. ŽK: Hübschman, V. Gluščevič, Johana, Poborský - Lukáš. Diváci: 6824.
Sparta: Kouba - Pergl, Hübschman, Johana, Labant (46. V. Gluščevič) - Poborský, Kováč, Sivok (84. Voříšek), Michalík - Jun, Štajner (79. Baranek). Trenér: Kotrba.
Liberec: Hauzr - Pilný, Valachovič, Lukáš, Janů - Holeňák, Kisel, Langer, Hodúr (75. Hamouz) - Hološko (73. Ančic, 90. Slepička), Došek. Trenér: Griga.
TABULKA LIGY PO 22. KOLE

Reklama

Související témata: