Hlavní obsah

Sparta doma tápe a nedává góly

PRAHA

Přestože fotbalisté Sparty na jaře drží domácí neporazitelnost, získali pouhé tři body za stejný počet remíz. Postupně sice udrželi čisté konto s Příbramí, Olomoucí a v pondělní televizní dohrávce s Libercem, jenže v ofenzívě jsou na vlastním trávníku žalostní.

Článek

"Nejsme schopni dát gól. Není to však jen otázka hry útoku. A už vůbec si nemyslím, že by nás svazovala šance dotáhnout se blíže k Baníku. Vždyť chleba se teprve bude lámat," kroutil hlavou Karel Poborský, kapitán Sparty. "Po Slavii jsme si mysleli, že máme formu na jakou jsme čekali. Na hřišti to však bylo jinak," posteskl si útočník Tomáš Jun.

Ani on včera nedokázal zlomit domácí střeleckou mizérii Sparty. Ta hraje v jarních zápasech lépe venku, tři body získala v Opavě a na Strahově v derby se Slavií, bod přidala v Českých Budějovicích, přičemž v těchto utkáních nasázela soupeřům osm branek.

"Hraje se nám všude stejně," odmítl Poborský, že venku nemá Sparta tak složitou situaci jako doma, kde protivník často brání bezbrankový stav. "Měli jsme málo pohybu," vysvětloval selhání s Libercem Jun.

:. PONDĚLNÍ DOHRÁVKA
Liberec málem vyloupil Letnou

Ke všemu daleko

"Hru jsme strašně roztahovali a měli pak ke všemu daleko," přemítal o příčinách dalšího nezdaru i brankář Petr Kouba.

Remíza se Severočechy ho hodně štvala. "Tentokrát jsme ukázali naši druhou tvář, kdy se nedaří a my nejsme schopni to zvrátit. Trápí mě, že jsme doma hráli třikrát bez branek. Pořád přemýšlím, kde je chyba. Střídáme fantastické výkony jako v derby s těmi slabšími. Odmítám se dohadovat o malé motivaci, hrajeme přeci ligu. Ale rozhodně není náhoda, že jsme doma čtyřikrát nedali gól," krčil rameny strážce sparťanské svatyně.

:. ANKETA
Myslíte si, že současná Sparta může získat titul? Hlasujte na konci článku.

Zklamání i v liberecké kabině

Paradoxně i liberečtí hráči byli po remíze zklamaní. "Rozhodně bych domácí nezatracoval. My jsme chtěli tři body, podle toho náš výkon vypadal. Hráli jsme dobře, měli jsme v plánu dotáhnout se na pohárové příčky, ale chyběl nám gól," vysvětloval obránce Bohuslav Pilný. "Vytvořili jsme si víc šancí. Hrálo se nám snadněji než doma, kde hrajeme do plných. Ale chyběl ten gól...," přitakal kapitán hostů David Langer.

Největší šance Liberce promarnil útočník Libor Došek. Nejprve v prvním poločase nepřehodil padajícího Koubu, v druhém pak pálil ve dvou šancích zbrkle: "Věděli jsme, co nás čeká. Kdybych dal gól, mohli jsme se vracet ještě mnohem veseleji."

Sparta věděla, že byla blízko prohře. "Kouba nás dost podržel," přiznal Poborský. "Liberec byl blízko třem bodům," věděl i samotný brankář úřadujícího mistra.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články