Hlavní obsah

Dvě opory Plzně údajně prodaly zápas!

PLZEŇ

Jde o obrovské obvinění: fotbalisté Plzně Martin Švejnoha a Milan Barteska byli v úterý vyřazeni z prvoligového kádru proto, že údajně prodali minulý týden zápas s Ostravou, který Západočeši prohráli ve Štruncových sadech 1:2! Ta slova měla zaznít přímo od lidí z vedení klubu.

Foto: Novinky

Prodali jste zápas, řekli v Plzni Martinu Švejnohovi a Milanu Barteskovi a vyloučili je z kádru.

Článek

"Ano, je to tak. Něco takového proběhlo," potvrdil Švejnoha informace v průběhu klíčového utkání o udržení s Blšany. "Já mám ale svědomí naprosto čisté. Jsem v Plzni sedm let a nikdy se o ničem takovém nespekulovalo," dodával zkroušeně.

A jak zní oficiální stanovisko západočeských bossů k vyhazovu dvou fotbalistů, kteří pravidelně hrávali v základní jedenáctce? "Jde o interní záležitost. Nehodláme komentovat, čeho se to týká. Víme, že jsou taková slova neuspokojivá a budou spekulace, ale máme pádné důkazy, tedy vlastně důvody...," vykládal vzrušeně výkonný ředitel Plzně Radek Havel.

Podle informací Práva se vedení klubu dostaly do rukou výpisy obou hráčů ze služebních mobilních telefonů...

Švejnoha: Ať předloží důkazy

Švejnoha i Barteska trénují s rezervním mužstvem, ale nesmí nastoupit ani za něj. "Teprve uvidíme, jestli je v béčku využijeme," řekl Havel. Kauza ustrnula alespoň prozatím na mrtvém bodě. "Nejsme nyní s vedením v kontaktu, ale vše se bude řešit," přiznal Švejnoha, jenž by proti Blšanům stejně nemohl nastoupit, neboť je v trestu za čtyři žluté karty: "Jenže takhle je to tady na tribuně pro mě ještě smutnější," usmál se.

Oběma hráčům prý velmi pomáhá podpora celého mužstva, které věří v jejich férovost a nevinu. "Atmosféra byla trochu hustá, kluci v šatně proti verdiktu oponovali," přikývl Horst Siegl. "Jestli má vedení důkazy, že jsme to prodali, ať je předloží. Nic podobného se dosud nestalo. Nemá tedy cenu o ničem spekulovat," říká rezolutně Švejnoha. Barteska nebyl ve středu na stadiónu k dostižení.

Reklama

Související témata: