Hlavní obsah

Fotbalový svaz vyšetřuje údajnou korupci, Baník se chce bránit

PRAHA

Fotbalový svaz se pustil do vyšetřování podezření, že plzeňští fotbalisté prodali utkání 21. kola první ligy ostravskému Baníku. Od policie, která se záležitostí nezabývá, si vyžádal všechny možné důkazy. Videozáznam, na kterém měla být transakce zachycena, ale zřejmě vůbec neexistuje.

Článek

"Policejní prezidium neobdrželo žádnou videonahrávku, kde by vystupovali fotbalisté Plzně při korupčním jednání a proto nemůže k celé záležitosti poskytnout jakékoliv informace," sdělila tisková mluvčí Policejního prezidia Lucie Uhlířová.

Záznam měl být pořízen minulé pondělí po fotbalovém zápase Viktorie Plzeň s Baníkem Ostrava (1:2) v plzeňské v restauraci U Maxima prostřednictvím kamery, kterou zde namontovala policie pro monitorování drogových dealerů. Alespoň to prý Plzeňskému deníku, který informaci přinesl, tvrdil nejmenovaný zdroj.

Baník se cítí poškozen

Vedení fotbalového klubu Baník Ostrava se důrazně ohradilo proti jakékoli spojitosti s kauzou fotbalového klubu a hráčů Viktorie Plzeň. "Vše považujeme za interní záležitost plzeňského klubu a zřejmě i policie České republiky. Případ nijak nesouvisí s Baníkem Ostrava, jeho funkcionáři, majitelem ani hráči.

Proti konkrétním lživým obviněním, schovaným za zdroj "kuloárové informace",  že funkcionář Baníku Ostrava předal v restauraci U Maxima peníze hráčům Viktorie Plzeň, se budeme, bude-li to nutné, bránit soudní cestou. Text článku bude předán policii ČR s podezřením na spáchání trestného činu.

Existuje-li popisovaný videozáznam, je naprosto vyloučeno, aby na něm byl zachycen kdokoli, kdo má jakoukoli spojitost s Baníkem Ostrava, tedy samozřejmě i "nejmenovaný funkcionář", uvádí se v prohlášení ostravského klubu.

Reklama

Související témata: