Hlavní obsah

Plzeň: Úplatky ne, šlo o sázení

Fotbalisté Plzně Milan Barteska a Martin Švejnoha byli vyřazeni z týmu pro podezření ze sázení proti klubu. Podle plzeňského vedení nebyli nikdy obviněni z přijetí úplatku. Klub to uvádí na své internetové stránce.

Článek

V prohlášení podepsaném předsedou představenstva Michalem Herychem a šéfem dozorčí rady Bronislavem Šerákem stojí, že důvodem přeřazení hráčů do rezervního týmu byla ztráta důvěry kvůli indiciím o sázení proti klubu. Tyto indicie se ve Švejnohově případě zatím nepotvrdily, píše se v prohlášení.

Proslýchá se, že si hráči vsadili na soupeře v zápase Plzně s Brnem. Ten Viktoria v jihomoravské metropoli prohrála 0:4. Informaci vedení klubu nepotvrdilo, pro ČTK však Šerák přiznal, že se o záležitosti dozvědělo díky prověřování firemních telefonů.

Vedení klubu označilo údajnou existenci videonahrávky, na níž jsou prý zachyceni hráči Plzně s ostravským funkcionářem při předávání úplatku, kterou zveřejnily listy ze skupiny Deníků Bohemia a Moravia, za novou a překvapivou. "Pokud nahrávka skutečně existuje, věříme, že nám bude umožněno shlédnout ji mezi prvními," žádá klub.

Další hráči zůstávají v týmu, tedy i Róbert Jež, jehož jméno se také objevilo v informacích uveřejněných v denících zmiňované skupiny o případu údajné korupce.

Reklama

Související témata: