Hlavní obsah

Košťál: Aféru jsme nevyvolali, není to náš styl

PRAHA

Do údajné korupční aféry v české fotbalové lize byla zatažena i pražská Sparta. Nahlas i potichu se hovoří o tom, že ne náhodou vyšel článek o hráčích přebírajících úplatek od ostravského funkcionáře v novinách skupiny Deníků Bohemia. Je prý za tím třeba vidět snahu Sparty Baník psychicky rozložit nebo dokonce dostat z ligy. Tomu se Sparta brání.

Článek

Prezident Sparty Vlastimil Košťál spekulace rozhodně odmítl: "To je směšné, až úchylné, jestliže takto někdo uvažuje. Rozhodně se proti tomu ohrazujeme. Kdo něco takového tvrdí, není soudný. My jsme přece hráče Plzně do rezervy nepřeřadili, to je věcí vedení jejich klubu. Sparta se dívá na sebe a řeší svoji situaci."

"Nejsmutnější na tom je, že je Sparta vlastně v každém případě tím poraženým. Když nezíská titul, budou sportovně lepší ti, kteří skončí před ní. Když ho získá, budou někteří tvrdit, že si k němu pomohla nesportovní cestou. Opravdu to je totální nesmysl. Nic takového jsme neiniciovali, to není náš styl," dodal pro deník Právo Košťál.

Reklama

Související témata: