Hlavní obsah

Plzeň remizovala s Jabloncem a zůstává poslední

PLZEŇ

Plzeňští fotbalisté si znovu pohoršili v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Dnes na domácí půdě jen remizovali s Jabloncem 1:1 a dál zůstávají na posledním místě v tabulce. Severočeši ve čtvrtém utkání v řadě remizovali.

Článek

První půle mnoho fotbalové krásy nepobrala, diváci se v komorní atmosféře většinou nudili a probírali spíš Švejnohův návrat do sestavy. Plzeňský záložník byl totiž na začátku týdne přeřazen do B týmu kvůli podezření ze sázení proti svému týmu. Severočeši po aktivním začátku zahrozili Weberovou střelou z trestného kopu, se kterou domácí brankář Colceag problém neměl. Hosté pak vyklidili pole, jen občas pozlobili z brejku a nechali hrát domácí. Ti však byli naprosto bezzubí.

Stereotypní akce tažené většinou Ježem po pravém křídle končily u důrazných jabloneckých obránců nebo gólmana Špita, Plzni nevyšla ani řada standardních situací. Do největší šance se Západočeši prodrali až dvě minuty před přestávkou: Jež po nacvičeném signálu přistrčil míč Grossovi a jeho oblouček mířící do šibenice vytěsnil na poslední chvíli pozorný Špit.

Utkání dostalo nový rozměr chvíli před 60. minutou. Severočeši nejprve po deseti minutách druhé půle převedeli rychlý kontr a Vodehnal po Königově obloučku trefil ve skluzu tyč plzeňské branky. Domácí přežili "vlastní smrt" a rychle se dokázali oklepat. Jež poslal v 58. minutě z pravé strany přetažený centr a úplně zapomenutý Procházka zblízka prostřelil bezmocného Špita.

Jenže radost z vedení domácím vydržela pouhých pět minut. Jablonec udeřil bleskově: po trestném kopu jabloneckého kapitána Webera se vrhl po míči volný bek Hochmeister a "rybičkou" vyrovnal na 1:1.

Rázem se začaly rodit šance na obou stranách: jablonecký Herzán překopnul z malého vápna Colceagovu branku, vzápětí byl na druhé straně blízko gólu Jež, ale ten měl míč na dlouhou nohu a jeho střele chyběl důraz. Do branky se nevšel ani technický pokus střídajícího Kašťáka. Viktoriáni se šest minut před koncem třásli o výsledek, obránce Zakopal likvidoval jablonecký protiútok tak nešťastně, že si málem míč kopnul do vlastní sítě. Ve druhé minutě nastavení se ještě jabloneckou obranou prokličkoval Jež, ale jeho střela jen olízla břevno.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 58. Procházka - 63. Hochmeister. Rozhodčí: Vidlák - Gulajev, Talpa. ŽK: Hrotek, Kordula (oba Jablonec). Diváci: 2095.
SESTAVY:
Plzeň: Colceag - Petrouš, Pilař, Gross, Skuhravý (73. Zakopal) - Jež, Švejnoha, Němec, Procházka - Blaha (61. Kašťák), Fillo (80. Marušič). Trenér: Cipro.
Jablonec: Špit - Laštovka, Hochmeister, Hrotek, Flachbart - König, Herzán, Kordula, Weber (86. Svojtka) - Šenkeřík (90. Michálek), Vodehnal (90. Nesvadba). Trenér: Rada.
Výsledky 23. kola Gambrinus ligy
Sobota 27. března
Synot vs. Sparta 2:0 (1:0)
Slavia vs. Příbram 3:0 (1:0)
Ostrava vs. Brno 5:1 (3:1)
Neděle 28. března
Žižkov vs. Olomouc 0:1 (0:1)
Blšany vs. Zlín 1:0 (1:0)
Č. Budějovice vs. Opava 4:1 (3:1)
Plzeň vs. Jablonec 1:1 (0:0)
Pondělí 29. března
Liberec vs. Teplice 16:40 hod/ přenos TV Prima
TABULKAZDE

Reklama

Související témata: