Hlavní obsah

Barteska: V sázkovce mě už nikdo neuvidí

PRAHA

Nepříjemným obdobím prochází plzeňský fotbalista Milan Barteska. Nejprve byl minulý týden vyřazen z prvoligového týmu, a poté ještě musel čelit pomluvám o braní úplatků. Žádné obvinění se ale neprokázalo a tak byl ve středu opět zařazen do kádru. O tom, co všechno si musel prožít ajak se chce bránit, vypráví Barteska v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Ve středu jste byl opět zařazen do prvního týmu Plzně, z něhož vás vedení vyřadilo po utkání s Baníkem Ostrava. Deníky Bohemia vás nařkly, že jste prodal zápas. Dokonce se psalo, že jste po utkání převzal v kavárně U Maxima s dalšími spoluhráči 750 tisíc jako úplatek. Co se tedy po zápase stalo? Byli jsme tam, chodíme k Maximovi pravidelně. Třeba po tréninku jen na kafe. Seděli tam i další kluci z týmu, normálně jsme se bavili. Nic víc se nestalo. Vše další je nesmysl.

Přesto vás vedení přeřadilo do divizní rezervy. Jak jste reagoval? Byl jsem v šoku. Vždyť jsem nic neudělal.

Později se vyrojily dohady, že jste sázel na prohru vlastního týmu. Ale ani to se nepotvrdilo. Proč vám tedy vedení před návratem do prvního týmu udělilo pokutu a zbavilo funkce kapitána? Za poškození dobrého jména klubu. Všechno stavěli na tom, že sázím. Přiznávám, že jsem tak činil. Ale nikdy jsem nevsadil proti vlastnímu týmu, v tom mám svědomí úplně čisté. Teď už mě v sázkovce nikdo neuvidí. A jestli mám na ruce kapitánskou pásku, není rozhodující.

Připouštíte, že díl viny leží i na vás? Že jste sázením zavdal příčinu ke spekulacím? Je to možné. Malý podíl na všem mám. Ale opakuji, nikdy jsem nevsadil proti svým.

Jak aféru snášela rodina? Hlavně manželka to nesla těžce. Pořád se psala spousta nepravdivých věcí, všechno se propíralo v televizi. Často jí tekly slzy, byl jsem všude jako odsouzenec. Nebylo to dobré období.

Vy jste se s tím vyrovnal lépe? Pro mě bylo hodně důležité, že mužstvo stálo za mnou. Kluci mi věřili. A taky jsem poznal skutečné přátele. Vím, na koho se mohu spolehnout.

Hodláte podniknout právní kroky na ochranu svojí osoby? Rozhodně! Chci očistit svoje jméno. Napsalo se hodně lží! Jsem v kontaktu s právníkem a brzy učiníme patřičné kroky.

Budete teď schopen se soustředit na fotbal, abyste byl Plzni platným hráčem v boji o záchranu? Mužstvo mě přijalo super, to je pro mě hodně cenné. A já udělám všechno, abychom klíčová utkání zvládli.

Reklama

Související témata: