Hlavní obsah

Dvě první Jendruščákovy branky v lize zlomily Plzeň

PŘÍBRAM

V Příbrami rozhodli domácí zápas prakticky už v první čtvrthodině. Ve 12. hodině Jendruščák vstřelil svůj první ligový gól pěknou bombou pod břevno a o tři minuty později hlavou po Rychlíkově centru přidal druhou branku.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Ilustrační foto

Článek

"Bohužel se rozhodlo už v úvodu, kdy jsme dostali dvě branky. Domácí nám dělali potíže svou výškovou převahou. Ve druhém poločase to však už bylo o něčem jiném, ovládli jsme střed hřiště," řekl trenér Plzně František Cipro.

Domácí byli dál nebezpečnější v útoku, Jendruščáka a Žemlíka tlačil dopředu především technický Otepka a důrazný Novák, ale proti plzeňské obraně se domácí fotbalisté potom už neprosazovali tak snadno jako v úvodu utkání. Hosté postupně vyrovnali hru v poli, ale v útoku byli dost bezzubí, Siegl ani Němec se k vážnějšímu zakončení nedostali.

Po přestávce nabídlo utkání více vzruchu. Nejprve Jendruščák poslal nadýchaný centr do pokutového území, ale Riegl z voleje přestřelil. Ale i Plzeň s příchodem Blahy a později Kašťáka, který vystřídal zraněného Siegla, ožila, získala střed hřiště a vynutila si převahu. Po Ježově akci mohl snížit Skuhravý, ale přestřelil, potom Turtenwald zachránil v posledním okamžiku před Blahou a 20 minut před koncem se hosté dočkali: Barteska z úhlu vstřelil kontaktní gól.

Utkání se zdramatizovalo, Plzeň se víc tlačila dopředu, šanci ji nabídlo zaváhání Formánka, ale Blaha ho nevyužil. Hrálo se víc před příbramskou brankou, v samém závěru skončil míč v domácí síti, ale radost Plzeňským zkazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. "Jsem spokojen se třemi body a s úvodem zápasu. Ale ve druhé půli jsme přenechali iniciativu hostům a obávali jsme se až do konce o výsledek," přiznal trenér Příbrami František Kopač.

Marila Příbram - Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)
Branky: 12. a 15. Jendruščák - 70. Barteska. Rozhodčí: Dvořáček - Krátký, Hábl. ŽK: Žemlík - Skuhravý, Němec, Švejnoha. Diváci: 3298.
Příbram: Paleček - Navrátil (71. Birhanzl), Formánek, Turtenwald - Mendy, Otepka (90. Brodský), Riegel, Novák, Rychlík - Žemlík, Jendruščák (75. Cesarec). Trenér: Kopač.
Plzeň: Colceag - Petrouš, Pilař (46. Knakal), Zakopal, Skuhravý - Jež, Barteska, Švejnoha, Procházka - Siegl (69. Kašťák), Němec (46. Blaha). Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články