Hlavní obsah

Hraju hrozně, cítím se utahaný, říká Heinz

OSTRAVA

S patnácti góly je nejlepším střelcem 1. fotbalové ligy, poslední zápasy ale ostravskému Marku Heinzovi nevycházejí podle představ. Naposledy promarnil vyloženou šanci v sobotním utkání ve Zlíně a v rozhovoru pro Právo říká: "Cítím se utahaný. Potřebuji si to trochu srovnat v hlavě."

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Marek Heinz v poslední době moc důvodů k radosti nemá.

Článek

Zápas se vám nevydařil, vyslechl jste si své od trenérů i hráčů. Svazuje vás čekání na gól? Měli pravdu. Uznávám, hrál jsem hrozně. Nemyslím si ale, že by na to mělo vliv, když pár zápasů nedám gól. Prostě mi to nejde.

Jak se z útlumu dostat? Už třetí zápas v řadě to je dost špatné, cítím se nějaký utahaný. Nepředvádím fotbal, který umím. Potřebuji si to trochu srovnat v hlavě, musím začít sám u sebe.

Zase jste měl na kopačce gól. Co jste udělal špatně? Běžel jsem sám na Baránka a říkal si, že ho placírkou obstřelím. Nakonec jsem se však rozhodl pro střelu nártem a to byla chyba.

Proč Baník získal ve Zlíně převahu až od závěru první půle? Strašně jsme se na začátku všichni stáhli, zase jsme se uchýlili k nakopávaným míčům a nekombinovali jsme po zemi. To se mohlo nevyplatit.

Kde byl zlom ve vývoji? V šatně jsme si něco řekli a po přestávce už byli odvážnější. Ačkoliv to asi nevypadalo, přijeli jsme si pro vítězství. Když jsme se vysunuli, najednou jsme měli i víc místa.

Proč jste nedokázali převahu ze druhé půle zúročit? Zahodili jsme tři vyložené šance. Takové příležitosti, jaké jsme měli já a Míra Matušovič, se prostě proměnit musejí.

Je to bod získaný, nebo dva ztracené? Vzhledem k vyrovnání v závěru asi spíš bodík získaný, ale jestli to výkon hodný mistra, to nechci hodnotit. Máme plusový bod, vyhrávat bude třeba hlavně doma.

Projevil se už na vás tlak spojený s bojem o titul? Zatím to nějak zvlášť neprožíváme. Spíš jde o to, že se na nás každý chce vytáhnout, všichni soupeři by chtěli náš skalp. To je pro nás nové.

Reklama

Související témata: