Hlavní obsah

Straka varuje Štajnera: Víc šancí nedávám

PRAHA

První zápas na lavičce Sparty kouči Františku Strakovi vyšel. Přesto domácí utkání s Blšany nebylo snadnou záležitostí. Letenští vyhráli gólem Michalíka těsně 1:0. "V prvním poločase to byla křeč. V pauze jsem jim říkal, že se nesmí bát riskovat," hodnotil zápas Straka.

Článek

Straka se nebál stáhnout před přestávkou ze hry Jiřího Štajnera. Hráči, o něhož Sparta v zimě velmi stála, se příliš nedaří. "Já ale jeho výkon nechci komentovat," řekl Straka na internetovém serveru klubu. "Jirka musí pochopit moji filozofii. K ní patří i to, že víc než jednu či dvě šance žádnému hráči nedávám," varoval navíc svého svěřence.

Na hřiště přišel místo Štajnera Zelenka, ve druhé půli vystřídal Vladimira Gluščeviče Jun a Straka si jejich příchod pochvaloval. "Rozhýbali hru," líbilo se mu. Sparťany nejen o přestávce vybudil k větší aktivitě, ale šel jim příkladem i svým nasazením. Ve druhé půli vyběhl mimo ochrannou zónu a temperamentním projevem si získal fanoušky. "Byl to impuls pro hráč i fanoušky," vykládal Straka.

Příznivci Sparty již předtím přivítali nového lodivoda transparentem v němčině. "Sehr gut," pochválil je Straka po svém.

Reklama

Související témata: