Hlavní obsah

Budeme jezdit po zadku, slíbil Straka

PRAHA

Hektický týden prožil na Letné nový trenér fotbalistů Sparty František Straka. Muž, který má dovést úřadujícího šampióna v posledních kolech alespoň na druhé místo, první krok zvládl. "Bylo shon pro všechny. Odešel trenér, přišel nový. Nahrnulo se toho na mě dost, nejen problémy na hřišti, ale i celkové problémy klubu," hodnotil uplynulé dny Straka.

Článek

Příznivce, kteří trenéra v úterý zasypali na internetovém serveru klubu spoustou otázek, zajímaly vedle prvních kroků v novém týmu i názory kouče na hráče, kteří přišli do metropole s gloriolou hvězd, ale nepotvrdili ji. Jak to bude se Štajnerem, dostane ještě šanci, ptal se jeden z fanoušků. A co Igor Gluščevič, ptal se další...

"Jirka musí sám ukázat, že chce. Někdy z něj mám dojem, že je mu to jedno. Gluščevič? Ten má velký potenciál. Vím, že Igor hrál v přípravě výborně, dával spoustu gólů. Je záhada, proč to najednou skončilo, to je otázka do budoucna. Rozhodně ale má velký potenciál."

Straka chce v týmu udržet kapitána Poborského, kterému po sezóně končí smlouva. "Jestli zůstanu, tak udělám všechno pro to, aby zůstal."

Problémy v obraně

Trenér nechtěl příliš hovořit o budoucnosti v horizontu delším než sedm zápasů, na nichž se dohodl s vedením klubu. I proto odmítal konkretizovat své představy, koho by rád v týmu viděl a koho naopak nikoli. "Chci vydupat z hráčů maximum, nikoho nediskriminovat. Nerad bych někoho jmenoval," trval na svém.

Pak ale jednomu z fanoušků přece jen odpověděl otevřeněji. "Mé požadavky splňuje teplický Horváth. Může přijít, ale záleží to na mnoha faktorech." Horváthův příchod by mohl prospět i tvůrci hry Zelenkovi, který nehraje vždy optimálně. "Nemá v mužstvu konkurenci a možná na to trošku hřeší. Když zůstanu, tak se postarám, aby tady ta konkurence byla."

Spartu však netlačí bota jen v záloze, ale také v obraně. "Hlavně u stoperské dvojice je určitý problém. Není to totiž jen obránění, ale o kreativitě, musí být schopni vyvést balón. Musím ale pracovat s hráči, které mám k dispozici. Špatná dvojice by nemusela být Hübschman s Homolou, tam je určitá perspektiva," nechal se slyšet Straka.

Šance i v rezervě

Nezavrhl ani perspektivu mladých hráčů z rezervního týmu. "Naopak, já chci na mladých stavět," zdůraznil a mezi těmi, kteří by mohli mít šanci zasáhnout do hry v prvním týmu, jmenoval například Malchárka, který Spartu posílil z druholigových Vítkovic v zimní přestávce.

Na závěr Straka příznivcům slíbil, že tým bude v každém kole bojovat nadoraz. "Přijďte a uvidíte nás jezdit devadesát minut po zadku."

Reklama

Související témata: