Hlavní obsah

Ostravu čeká zápas pravdy s Jabloncem

PRAHA

Lídra tabulky první fotbalové ligy čeká v sobotu zápas pravdy. Baník podruhé během 17 dnů musí na Bazalech porazit Jablonec. Před dvěma týdny s ním vyhrál v Poháru ČMFS 1:0 díky brance Bolfa.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Baník bude podporu svých fanoušků v sobotu potřebovat.

Článek

Tým, který vede ligu o šest bodů, na jaře klopýtá a dnes pozná opět tlak spojený s bojem o vysněný titul. Všichni jsou zvědavi, zda své bídné výkony z poslední doby pozvedne i spoluhráči kritizovaný útočník Heinz.

"Je dobře, že se musíme vyrovnávat jen s absencí Látala, i když ani to není snadné. Mám pocit, že soupeř u nás nebude hrát tak defenzívně jako třeba Žižkov. Vždy, když jsem viděl Jablonec letos hrát v lize, snažil se dát gól. Stejného soupeře jsme vyřadili v poháru, jenže tenhle zápas bude mít naprosto jiný náboj," uvedl asistent trenéra Baníku Pavel Vrba a dodal: "K zisku titulu potřebujeme čtyřikrát vyhrát a tohle je jedno z utkání, které musíme zvládnout." Jablonec čeká na výhru nad Baníkem tři roky, ale sebevědomí mu dodává aktuální série - pětkrát neprohrál.

V boji o sestup bude největší pozornost upřena na Žižkov, kam přijede Opava. "Přesně tohle je utkání, o jakých se říká, že je jedno z nejdůležitějších, takzvaně o šest bodů. Vítěz se hodně přiblíží záchraně, zatímco poražený si velice zkomplikuje situaci," konstatoval kouč Viktorie Günter Bittengel. "Jde o moc, každý bod by byl úspěchem, protože bychom nedovolili soupeři přiblížit se v tabulce. Citelně nám ovšem budou scházet brankář Vašek, a hlavně kanonýr Dort, který má čtyři žluté," kontroval trenér Slezanů Pavel Hapal.

Sobotní program první fotbalové ligy
.:.OSTRAVAJABLONEC
14. 25 h, vysílá TV Nova1. místo, 50 bodů; Stále jí bude chybět Látal, ale i bez něj musí vyhrát12. místo, 28 bodů, Distancovaný je kapitán Weber, po trestu se vrací Kordula.
:.Rozhodčí Dvořáčekna podzim 1:1
:..:..:.
.:.SLAVIATEPLICE
20. 00 h3. místo, 44 bodů; Se soupeřem 6x vyhráli, ohrožen start Kuky, Hašlera i L. Došek.10. místo, 29 bodů; Hrát může K. Rada, chybí Hunal, Kowalík a asi nadále Horvátha.
:.Rozhodčí Járana podzim 1:0
:..:..:.
.:.SYNOTČ. BUDĚJOVICE
20. 00 h5. místo, 35 bodů; Mimo dlouhodobě Němčický, chce napravit neúspěch z Opavy.7. místo, 33 bodů; Vracejí se útočníci Lafata a Kulič, naopak v trestu je Pončák.
.:.Rozhodčí Boušena podzim 2:2
.:..:..:.
Další program
NEDĚLE
10:15 - Žižkov vs. Opava
16:30 - Blšany vs. Olomouc
17:00 - Liberec vs. Příbram
17:00 - Brno vs. Zlín
PONDĚLÍ
16:40 - Plzeň vs. Sparta, vysílá Prima

Reklama