Hlavní obsah

Brno proti Zlínu zůstalo za výkonem proti Slavii

BRNO

Zlín zužitkoval v Brně dvě standardní situace a v utkání 25. kola první fotbalové ligy se dočkal premiérového jarního vítězství na cizím hřišti. Brňané naopak nezopakovali solidní výkon z utkání se Slavií. Jejich kapitán Křivánek, který nastoupil k 300. ligovému střetnutí, se dárku k jubileu nedočkal.

Článek

Zápas začal pro domácí šokem. Už v 5. minutě zahrál Musil nešťastně rukou a nařízenou penaltu Kroča střelou doprostřed branky bezpečně proměnil. Druhý gól Zlína mohl přidat na konci úvodní čtvrthodiny Dobeš, avšak Křivánek stihl na brankové čáře gólové nebezpečí odvrátit.

Brňané se postupem času vzpamatovali. Šustr z přímého kopu těsně minul branku a po Švancarově centru tísněný Abrahám zblízka přestřelil. Srazil se přitom s hostujícím gólmanem Baránkem, jehož museli pořadatelé odnést na nosítkách. Do branky se postavil náhradník Novák. Až do pauzy byli domácí aktivnější, avšak další střelecké příležitosti si už nevytvořili. Před odchodem do kabin se naopak ocitl na druhé straně ve vyložené šanci Janíček, z několika kroků ovšem hlavičkoval do Brezovanovy náruče.

Na začátku druhého poločasu hlavičkoval Zúbek po rohu těsně nad břevno. Poté ale znovu přišla velká chvíle hostů. Hubáček zahrával z 22 metrů přímý kop a nekompromisní bombou poslal míč k levé tyči - 0:2. Brno s dvěma čerstvými hráči odpovědělo Šustrovou dělovkou z dálky, Novák byl ale na místě.

Domácí sebrali síly k náporu, před soupeřovou brankou ovšem postrádali důraz. Zlínští se naopak mohli z rychlého brejku po akci Gomese s Lasotou trefit potřetí, Kotůlek však stačil v posledním okamžiku odkopnout balón do bezpečí. Až šest minut před koncem střídající Kroupa po Pacandově rohu hlavou snížil, zoufalý závěrečný tlak Brna už ale vyzněl naprázdno.

1. FC Brno vs, Tescoma Zlín 1:2 (0:1)
Branky: 84. Kroupa - 5. Kroča z penalty, 56. Hubáček. Rozhodčí Jiřík, žluté karty: Švancara, Svoboda - Lasota, Novosad, Gomes, Lička, Kroča, 3160 diváků.
SESTAVY
Brno: Brezovan - Schuster, Křivánek, Kotůlek, Šustr - Musil (46. Hlavatý), Zúbek, Svoboda (64. Kroupa), T. Abrahám (46. Belej) - Pacanda, Švancara.
Zlín: V. Baránek (26. Novák) - Vidlička, Kroča, Švach, Hubáček - Červenka, Lasota, Dobeš, Novosad (76. Mucha) - Gomes (89. Marcel Lička), Janíček.
TABULKA neúplného 25. kolaZDE

Reklama

Související témata: