Hlavní obsah

Slavia se štěstím remizovala v Opavě

OPAVA

Potřetí v řadě uhráli fotbalisté Slavie jen bod. Po Brnu a Teplicích nedokázali svěřenci trenéra Csaplára přehrát ani Opavu a odvážejí ze severu Moravy bezbrankovou remízu. Za tu mohou být ale vděční, protože domácí byli aktivnější a gólman Černý udržel čisté konto jen se štěstím.

Článek

V pohledném duelu měla navrch nečekaně Opava. Slavia odvedla v první půli hanebný výkon, po pauze už soupeře zatlačila do defenzívy, ale z pár šancí gól nedala. Naopak v závěru promarnil o záchranu srdnatě válčící domácí celek tři veliké možnosti rozhodnout.

Pražané nevypadali jako aspirant titulu. V první půli zahrozili pouze ve 24. min., kdy se do šestnáctky vřítil T. Došek, gólman Vašek před ním na poslední chvíli míč vyboxoval a po následném střetu obou hráčů se Slavia marně dožadovala penalty.

To domácí byli aktivnější. Čistě odebírali soupeři míč, kombinovali po zemi, ale chyběla jim finální přihrávka. Ve 34. min. Pospěch podskočil Baránkův centr, pak sérii narážeček Baránka s Dortem zakončoval opavský střelec technicky, jenže míči udělil opačnou faleš.

Pečlivě střežený Koloušek

Po přestávce už hrozili i Pražané, kteří nemohli spoléhat na Loučkou osobně střeženého dirigenta Kolouška. Dvakrát vypálil na Vaška ze slibné vzdálenosti Bejbl, ovšem největší možnost propásl v 72. min. Kuka, který na malém vápně dlouho váhal a jeho pokus poté zablokovala domácí obrana.

Druhou půli režíroval skvělý Dort, který neúnavně prověřoval obranu soupeře - v 73. min. z úhlu pálil prudce, ale vedle. Závěrečná pětiminutovka probíhala ve znamenalí doslova smrtících brejků Opavy.

Jenže domácí s nimi naložili prachbídně. V první šanci Pospěch po vybídnutí Baránka mířili vedle, dvě minuty před koncem stejný hráč trefil po pasu Zehera jen brankáře hostí a v nastavení měl rozhodnutí na noze Putík. Obrana Slavia zazmatkovala, Černý minul míč při odkopu a měl štěstí, že osmacenému Putíkovi ještě stihl balón vypíchnout na roh.

Csaplár: šance jsou stále otevřené

"Viděli jsme nádherné utkání, samozřejmě že jsem zklamaní, že jsme se neprosadili a opět nedosáhli na vítězství. Je ale třeba si uvědomit, že Opava je na vlastním hřišti tradičně silná a úspěšná," řekl po zápase trenér Slavie Josef Csaplár.

"Zatím se nezabývám dalším kolem, v němž se střetneme s Olomoucí. Věřím jen, že navážeme na výkon s Teplicemi, kdy jsme - až na malé zaváhání, které nás stálo vítězství - předvedli perfektní výkon. Stále není nic ztraceno, šance jsou otevřené, vždyť je ve hře stále dvanáct bodů," dodal Csaplár.

Trenér Opavy Pavel Hapal litoval neproměněných šancí. "Škoda, že jsme nevyhráli, dnes jsme byli lepším týmem. Neměli jsme moc šancí, zato ale vyložených. Bohužel jsme je nedokázali proměnit," řekl Hapal.

Opava - Slavia 0:0
Rozhodčí: Řehoř - Vodička, Ondo. ŽK: Jašek, Tichota - Kratochvíl, L. Došek, Latka. Diváci: 4396.
Opava: Vašek - Horňák, Tichota, Jašek - Metelka, Loučka, Baránek, Holý (88. Chlebek) - Dort, Faldyna (57. Zeher) - Pospěch (90. Putík). Trenér: Hapal.
Slavia: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Kratochvíl - Piták, Bejbl, Koloušek, Józsi (40. Kalivoda) - T. Došek (61. Hašler), Kuka. Trenér: Csaplár.
TABULKA 1. LIGY
Fotbalová liga - 26. kolo
Sobota 17. dubna
Opava - Slavia 0:0
Zlín - Plzeň 2:1
Neděle 18. dubna
Č. Budějovice - Liberec 2:1
Teplice - Brno 2:1
Příbram - Ostrava 0:3
Olomouc - Synot 1:0
Jablonec - Blšany 2:1
Pondělí 19. dubna
Sparta - V. Žižkov

Reklama

Související témata: