Hlavní obsah

Zelenka: Dávat góly mě ohromně baví

PRAHA

S dvěma brankami byl Lukáš Zelenka hlavním strůjcem čtvrtečního pohárového vítězství fotbalové Sparty nad Příbramí a pražský klub se může těšit na semifinále. V boji o čelo ligy ale není situace nijak růžová. "Nemáme to ve svých rukách, i kdybychom všechno vyhráli. Zbytečně jsme ztratili moc bodů hlavně doma," přiznává Zelenka v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Zelenka

Článek

Proti Příbrami jste si ve čtvrtečním čtvrtfinále Poháru ČMFS zahráli s viditelnou chutí, vy jste dal dvě branky a na první přihrál. Co vás uspokojilo kromě vítězství?Fotbal se hraje na góly a my jsme tentokrát proměňovali šance. Herně to asi nebylo ještě ideální, ale důležité je vítězství. Určitě nám pomůže psychicky i před pondělním utkáním se Žižkovem.

Zahráli jsme si také fotbálek. Dařilo se Jirkovi Štajnerovi, uměl v pravou chvíli podržet míč, přihrát. Celkově jsme hráli kolektivně. Jdeme zase nahoru a už je to vidět i na hřišti. Hlavně už nesmíme zbytečně ztrácet.

Na vás je vidět zase veliká chuť do hry...To bude tím, že jsem byl nemocný a odpočinul si psychicky. Sám cítím, že jsem živější a baví mě to. Snažíme se hrát po zemi, jen nenakopávat míče. Myslím si, že nám to zatím šlape. Když si věříte, víc si také na soupeře dovolíte.

Trenér Straka vám dává hodně volnosti?Neřekl bych, že by mi dával volnost. Chce po mně, abych hrál svůj fotbal a já se snažím jemu a tím i sobě vyhovět. Když se mi to daří, je to ku prospěchu mužstva.

V Plzni jste vstřelil gól, v Příbrami dva. Stává se z vás kanonýr?To ne, ale dávat góly mě ohromně baví. Nepamatuji si, že bych dal ve dvou zápasech po sobě tři branky. Mám z gólů radost. Hlavně, když je to ještě po pěkné akci.

Mluví se sice o druhém místě v lize, ale ani titul se nezdá ještě úplně ztracený...Nezdá a asi není, ale situaci nemáme ve svých rukách, i kdybychom všechno vyhráli. Zbytečně jsme ztratili moc bodů hlavně doma. Nad tím ale teď nemá cenu přemýšlet.

Jdeme zápas od zápasu a na konci uvidíme. Pochopitelně chceme body sbírat po třech. Nemá cenu spekulovat, co bude když... To si umí každý spočítat. My také...

Reklama

Související témata: