Hlavní obsah

Baník porazil Příbram a je o krok blíž k titulu

PŘÍBRAM

Přestože trenér Baníku Komňacký stále postrádá marody Látala s Pospěchem, dokázal jeho tým vybojovat cenné vítězství v utkání proti Příbrami. Dvěma brankami se po delší střelecké pauze zaskvěl především Marek Heinz.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hráči Ostravy oslavují vítězství v Příbrami v 26. kole fotbalové ligy.

Článek

Domácí kromě snahy nenabídli nic. "Prohráli jsme potřetí v řadě a to je alarmující. Pokud chceme uspět proti takovému soupeři, jakým je Baník, nesmíme dělat vzadu takové hrubky a musíme proměňovat šance," ohlédl se za utkáním domácí kouč František Kopač.

Příbramský trávník a více než sedm stovek horkokrevných fanoušků Baníku na nekryté tribuně před začátkem zkropila silná průtrž mračen. Hned po úvodním hvizdu zaútočili hosté. Heinz vyslal do šance Žůrka, ale Skácel jeho přízemní střelu vystihl. V 11. minutě si role vyměnili a Heinz po šesti ligových zápasech v řadě protrhl střeleckou smůlu a přízemní střelou otevřel skóre zápasu. Na druhé straně se dostal do šance Žemlík po narážečce s Otepkou, ale na Laštůvku nevyzrál.

Nepodařilo se to ani Rychlíkovi po ideálním uvolnění opět Otepkou. Největší šanci měl ve 35. minutě Riegel, ale z kroku po centru Jendruščáka hlavičkoval do rukou Laštůvky. Baník spoléhal na brejky po levé straně, když vedle Žůrka připomínal Janů na pravé straně zchromlou želvu, ale už se do šance nedostal.

Ostravští Příbram do ničeho nepustili

Hned v úvodu druhé půle měl šanci Hoffmann, ale nejprve Skácel nadvakrát a pak Rychlík odkopem mu ji zlikvidovali. Zatímco hosté kontrolovali hru, domácí marně dobývali jejich obranu. Otepka byl v této snaze zoufale osamocený. Žůrek pak z ofsajdu, který ale asistent rozhodčího Pustka pustil, mohl zvýšit, ale Skácel byl proti. Po trestném kopu Čížka Drozd vrátil míč hlavou Matušovičovi, který bombou pojistil zaslouženou výhru hostí. Třetí gól přidal vynikající Heniz,.

"Pro nás je toto vítězství i správným psychologickým dopingem. Po nevydařeném závěru první půle jsme šli do té druhé s cílem hrát aktivněji, což se podařilo a přineslo kýžený úspěch. Jdeme však dál zápas od zápasu, ještě to bude těžké," říkal po zápase spokojeně trenér hostí František Komňacký.

Příbram - Ostrava 0:3 (0:1)
Branky: 11. a 88. Heinz, 76. Matušovič. Rozhodčí: Matějek - Pustka, Filgas. Diváci: 8732.
Příbram: Skácel - Janů (73. Loseille), Formánek, Turtenwald - Mendy, Riegel, Novák (86. Navrátil), Otepka, Rychlík - Jendruščák, Žemlík (73. Birhanzl). Trenér: Kopač.
Ostrava: Laštůvka - Hoffmann, Bolf, Besta, Drozd - Matušovič, Slončík (84. Mario Lička), Bystroň, Čížek (90. Magera) - Heinz, Žůrek (75. Kiša). Trenér: Komňacký.
TABULKA
Fotbalová liga - 26. kolo
Sobota 17. dubna
Opava - Slavia 0:0
Zlín - Plzeň 2:1
Neděle 18. dubna
Č. Budějovice - Liberec 2:1
Teplice - Brno 2:1
Příbram - Ostrava 0:3
Olomouc - Synot 1:0
Jablonec - Blšany 2:1
Pondělí 19. dubna
Sparta - V. Žižkov

Reklama

Související témata: