Hlavní obsah

Teplice se konečně dočkaly tří bodů

TEPLICE

S bilancí pěti remíz v řadě nastupovali do nedělního utkání s Brnem fotbalisté Teplic, navíc na nich ležel stín pohárového výpadku s Jihlavou. Trenérská dvojice Nevrlý - Poštulka se už ale mohla opět spolehnout na uzdravené Horvátha s Hunalem a Severočeši po zásluze zvítězili 2:1.

Článek

V 21. minutě pro svalové zranění opustil hřiště brněnský Kotůlek a do rozhozené obrany o čtyři minuty později domácí poprvé udeřili. Po pěkné přihrávce Ryšky vstřelil vedoucí gól Verbíř, jemuž se na jaře daří. Zatímco na podzim cestu do sítě nenašel, po zimní přestávce se trefil už pošesté.

Snaha Brna o vyrovnání byla zvláště patrná po změně stran. Hosté byli všude o krok dříve a především duo Pacanda - Zúbek tvořilo hru. V 52. minutě nebezpečně hlavičkoval ve vápně Křivánek, ale našel jen náruč připraveného Poštulky. Trenér Jarůšek posílil útok, když poslal po hodině hry na hřiště třetího útočníka Švancaru.

S přibývajícími minutami se však domácí probudili a znovu zvýšili aktivitu. Uklidnění jim přinesl Veleba. Hrdina zápasu se Slavií přišel na hřiště jako náhradník a hned se blýskl parádní střelou z 22 metrů, která skončila v síti.

Hosté ale nesložili zbraně a za další minutu po rychlé akci vyzkoušel pozornost Poštulky Kroupa. V 79. minutě po zaváhání domácího brankáře přidržel teplický Ryška zezadu Křivánka a kopala se penalta. Poštulka sice Pacandovi pokutový kop vyrazil, ale na následnou dorážku byl již krátký. V nastaveném čase měl vyrovnání na noze Kroupa, ale trefil zblízka ve vyložené pozici jen nohy brankáře Poštulky.

Teplice - Brno 2:1 (1:0)
Branky: 25. Verbíř, 76. Veleba - 79. Pacanda. Rozhodčí: Zejda - Tulinger, Pastyřík. ŽK: Horváth - Houšť. Diváci: 3085.
Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal (72. Klein), Leitner - Benát, Ryška, Horváth, Tesařík (75. Kuchař) - Mašek (53. Veleba), Verbíř. Trenéři: Nevrlý a Poštulka.
Brno: Belic - Schuster, Křivánek, Kotůlek (21. Hlavatý, 74.Dupal), Šustr - Abrahám, Zúbek, Houšť, Drga (59. Švancara) - Pacanda, Kroupa. Trenér: Jarůšek.
TABULKA
Fotbalová liga - 26. kolo
Sobota 17. dubna
Opava - Slavia 0:0
Zlín - Plzeň 2:1
Neděle 18. dubna
Č. Budějovice - Liberec 2:1
Teplice - Brno 2:1
Příbram - Ostrava 0:3
Olomouc - Synot 1:0
Jablonec - Blšany 2:1
Pondělí 19. dubna
Sparta - V. Žižkov

Reklama

Související témata: