Hlavní obsah

Heinzův recept na góly: ryby, buřty a ZOO

Karel FeltPrávo

Šest utkání čekal kanonýr ostravského Baníku Marek Heinz na další trefu. Nejlepší střelec ligy se dočkal v neděli v Příbrami, kde přidal do své již sedmnáctigólové sbírky dva zářezy. "Radost mi dělají tři body. Já pořád říkám, že není důležité, kdo se trefí, ale to, abychom vyhrávali," řekl, pak však dodal: "Ale ty dvě trefy mě potěšily."

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Ostravský Marek Heinz se střelecky probudil.

Článek

Znovu jste se trefil po šesti zápasech v řadě bez gólu. Udělaly vám dvě branky v Příbrami radost?

Tu mám především ze tří získaných bodů. Pořád říkám, že není podstatné, kdo ty góly střílí, ale abychom vyhrávali, což se dnes po dvou remízách zase povedlo. Nebudu ale tvrdit, že mě ty dvě trefy nepotěšily.

Která byla těžší?

Takhle se na ně nedívám. Při té první mi poslal Libor Žůrek přihrávku po čáře a já už jsem jen špičkou změnil směr míče. Při druhé brance se ke mně odrazil míč, tak jsem ho poslal nad brankářem do sítě.

Po druhém gólu jste se zlobil na příbramského obránce Formánka...

Nic hrozného jsem mu neřekl. Jen mě naštval, že proti mně šel špunty kopaček, vůbec ho nezajímal míč. Stihl jsem to dřív a zvedl balón a ještě nadskočil. Jinak na mne obrana Příbrami hrála tvrdě jako jiné. Tedy nic, co bych neznal nebo na to nebyl zvyklý.

Trenér Komňacký říkal, že si potřebujete odpočinout. Nehrál jste pohár proti Brnu. Pomohlo vám to?

Určitě fyzicky a vlastně i psychicky. Znal jsem jen cestu na trénink, na zápas a domů. Nic víc. Teď jsem si zajel na ryby. Nic jsem nechytil, ale to mi nevadilo. Opekl jsem si po dlouhé době i buřta. Bylo to fajn. Zašli jsme také s rodinou do ZOO. Jinak manželka s dětmi seděla pořád doma. Už cítím velkou únavu, ale musíme to vydržet.

Co podle vás výhra v Příbrami znamená?

Zisk tří bodů a psychickou vzpruhu do závěrečných čtyř kol, což je důležité. Pořád není nic rozhodnuto. Teď se musíme soustředit na Teplice a vyhrát. Pak budeme moci říct, že jsme titulu hodně blízko.

Olomouc také vyhrála. Považujete ji za největšího soupeře?

Neodskočili jsme jí, ale udrželi si náskok pěti bodů. Musíme porazit Teplice a pak uspět právě v Olomouci. Rozhodně ale nelze podcenit ani pražská S. My se však soustředíme na sebe.

Cítil jste veliký tlak, když jste šest zápasů v řadě nedal gól?

Cítil, i když nečtu noviny a snažím se si to nepřipouštět. Ale i kamarádi mi to třeba v legraci připomínali. Toho se prostě nezbavíte. Jsem rád, že to teď pominulo a budu mít klid.

Reklama

Související témata: