Hlavní obsah

Před Baníkem stojí další překážka

OSTRAVA/TEPLICE

Další krok za vysněným titulem mohou v pátek udělat fotbalisté ostravského Baníku výhrou v předehrávce 27. kola nejvyšší domácí soutěže nad Teplicemi. Prakticky zachránění Severočeši ovšem mohou v zápase, který na vyprodaných Bazalech začne v 17 hodin, hrát zcela uvolněně.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisty Baníku čekají v 27. kole ligy Teplice.

Článek

Bodový zisk teplických fotbalistů by přivítali pronásledovatelé Ostravy, kteří hrají až o víkendu. Dva z nich, Olomouc a Slavia, na sebe narazí v sobotu, Sparta v neděli nastoupí v Brně.

Termín předehrávky byl zvolen proto, aby se v Ostravě nehrála liga v den začátku hokejového MS. "Nic jiného než výhra nás nezajímá. Věřím, že Teplice budou chtít hrát před skvělou kulisou fotbal. Horváth, Verbíř, Tesařík a další to mají v krvi víc než jen bránění," řekl kouč Baníku František Komňacký.

Ten stále nemá k dispozici s kolenem laborujícího Dvorníka a Pospěcha, který je po operaci slepého střeva, naopak svalových potíží se před další překážkou na cestě k titulu zbavil Látal.

Tepličtí se při bodovém zisku mohou dotáhnout k první polovině tabulky. "Vůbec bychom se nezlobili, kdyby se opakovala podzimní remíza z Teplic," zauvažoval asistent teplických trenérů Svatopluk Habanec.

Předehrávka 27. kola Gambrinus ligy
OSTRAVA - TEPLICE
od 17.00h, řídí rozhodčí Šedivý
Ostravě chybí Dvorník a Pospěch, nastoupit už může Látal - Teplice mají tým kompletní, uzdravil se už i Kowalík, ale asi bude na lavičce.

Reklama

Související témata: