Hlavní obsah

Teplice zlomila v Ostravě až penalta

OSTRAVA

Proměněnou penaltou pět minut před koncem, kdy prokázal nervy ze železa útočník Miroslav Matušovič, nakročili fotbalisté Baníku k zisku titulu. V předehrávce 27. ligového kola domácí ofenzíva dlouho nemohla překonat teplickou obranou hráz, ale Ostravě pak pomohl zbytečný faul brankáře Poštulky na Žůrka v pokutovém území.

Článek

Heinzova střela z trestného kopu, kterou vyrazil Poštulka, a Látalův nepřesný pokus po Slončíkově přepuštění balónu byly nadlouho jedinými šancemi, které si Baník vytvořil z platonického tlaku v úvodu.

Na hrbolatém terénu domácí s obtížemi překonávali hráz bránících Teplic. "Jejich obrana fungovala výtečně, těžko jsme se dostávali k zakončení," říkal stejně jako už po každém domácím utkání kouč Baníku František Komňacký.

Severočeši se dopředu nehrnuli a nerozhodný stav drželi i v závěru poločasu, kdy se za obranu hostů dostal Matušovič, jeho tečovaná střela však skončila nad, stejně jako o pár minut později táhlý pokus Hoffmanna. "Víc takových zápasů, tak se snad spousta lidí bude muset léčit se srdečními problémy," oddychoval po zápase kouč Ostravanů.

Teplicím se zase nedařily brejky

Nápor Baníku v úvodu druhé půle byl spíš jen naoko. Domácí se nedostali do žádné šance, a tak i Severočeši začali víc myslet na útok. Jenže kromě hezké kombinace, na jejíž konci pálil vedle Doležal, prakticky Laštůvku nevystrašili. "To je náš problém. Slušně bráníme, jenže nedotáhneme ke konci ani žádný nadějný brejk," uvedl kouč Teplic Jan Poštulka.

Až v 85. min. po střetu gólmana Poštulky a Žůrka, který mířil už ven z pokutového území, nařídil sudí Šedivý penaltu a Matušovič ji proměnil. To však nebylo vše. Už v nastavení po rohu Horvátha hlavičkoval Veleba a Baník zachránila spojnice tyče a břevna, dělovka Leitnera už pak skončila v hradbě těl. "Za snahu, bojovnost a námahu jsme si ale vyhrát zasloužili, bylo na nás vidět, jako moc jsme si to přáli," doplnil Komňacký.

Ostrava - Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 85. Matušovič z pen. Rozhodčí: Šedivý - Petřík, Hojsík. ŽK: Slončík, Besta - Ryška, Hunal, Veleba, Klein. Diváci: 17.511.
Ostrava: Laštůvka - Hoffmann, Bolf, Besta, Drozd - Látal (73. Žůrek), Bystroň, Slončík (73. Lička), Čížek - Matušovič, Heinz (90. Magera). Trenér: Komňacký.
Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Klein - Verbíř (73. Kuchař), Benát (81. Krmaš), Ryška, Horváth, Leitner - Mašek (85. Veleba). Trenér: Nevrlý.
TABULKA
Program 27. kola fotbalové ligy
pátek 23. dubna
Ostrava - Teplice 1:0
sobota 24. dubna
Slavia - Olomouc (TV Nova)
Zlín - Jablonec
neděle 25. dubna
V. Žižkov - Č. Budějovice
Brno - Sparta
Blšany - Příbram
Plzeň - Opava
pondělí 26. dubna
Liberec - Synot (TV Prima)

Reklama

Související témata: