Hlavní obsah

Zlín připravil Jablonci druhou jarní porážku

ZLÍN

Jablonečtí fotbalisté teprve podruhé na jaře prohráli a znovu to bylo na jižní Moravě. Tentokrát se jim osudnou stala návštěva Zlína, s nímž prohráli 0:2. Soupeř tak ukončil jejich neporazitelnost, jež trvala sedm zápasů a postoupil na pátou příčku. Ta bude pravděpodobně klíčová v boji o Pohár Intertoto.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Ilustrační foto

Článek

Zlín byl aktivnější celý zápas a Lasota už ve 2. minutě rozezvučel tyč hostující branky. I v dalším průběhu měli domácí řadu šancí, ale Červenka ani Dobeš v nich neuspěli. Na druhé straně poprvé vážně zahrozil Smíšek, který se po křídle probil do šestnáctky, ale z úhlu na Nováka nevyzrál.

Na deštěm zmáčeném trávníku si oba celky především hlídaly vlastní šestnáctky a jakékoliv hrozící nebezpečí vždy včas zažehnaly. Do přestávky se tak nejvěrnější diváci, kteří dali fotbalu přednost před televizním hokejem, ještě dočkali dvou momentů, které je zvedly ze sedadel. Nejprve opět jablonecký Smíšek vystrašil domácího gólmana, ve 40. minutě po Hubáčkově přihrávce pálil z první těsně nad branku Gomés.

Po obrátce pokračovali fotbalisté Zlína v okupování soupeřovy branky, přičemž jejich snaha byla po hodině hry korunována vedoucím gólem. Dlouhý Hubáčkův křížný centr do šestnáctky atakovalo ve vzduchu hned několik hráčů a nejvýš vyskočil zlínský Mucha.

Domácí vedoucí branka nabudila k ještě aktivnějšímu pohybu a další příležitosti ke zvýšení vedení na jejich straně přibývaly. Skórovat se povedlo až Gomésovi, který poslal Vidličkův centr hlavou k pravé tyči.

Převaha Zlína byla umocněna v 77. minutě, kdy byl po faulu na Vidličku po druhé žluté kartě vyloučen Kordula. Třetí gól pak mohl zařídit v 83. minutě Novosad, ale jeho hlavička skončila v náručí brankáře Špita.

Zlín - Jablonec 2:0
Poločas: 0:0. Branky: 61. Mucha, 75. Gomés. Rozhodčí: Čecháček - Gulajev, Hábl. ŽK: Červenka - Kordula. ČK: 77. Kordula. Diváci: 2705.
Zlín: Novák - Vidlička, Kroča, Koubský, Hubáček - Červenka, Švach (46. Novosad), Lasota, Dobeš - Gomés (89. Vrtělka), Janíček (30. Mucha). Trenér: Mareček.
Jablonec: Špit - Laštovka, Hochmeister, Hrotek, Nesvatba (88. Svojtka) - Michálek, Kordula, Jožef (79. Vodehnal), Flachbart - Smíšek, Šenkeřík. Trenér: Rada.
Program 27. kola fotbalové ligy
pátek 23. dubna
Ostrava - Teplice 1:0
sobota 24. dubna
Slavia - Olomouc 3:1
Zlín - Jablonec 2:0
neděle 25. dubna
V. Žižkov - Č. Budějovice
Brno - Sparta
Blšany - Příbram
Plzeň - Opava
pondělí 26. dubna
Liberec - Synot (TV Prima)

Reklama

Související témata: