Hlavní obsah

Blšany porazily Příbram i v deseti

BLŠANY

Fotbalisté Chmelu Blšany dál žijí svůj sen o prvoligové záchraně. Po heroickém závěru totiž dokázali porazit Marilu Příbram 1:0, přestože zápas dohrávali v deseti bez vyloučeného Šourka. Rozhodující branku utkání vstřelil čtyři minuty před koncem střídající Daniel Pudil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Blšany v zápase se Žižkovem (Ilustrační foto).

Článek

V příbramské sestavě se překvapivě objevil od úvodního hvizdu pětadvacetiletý Fenyk. A nevedl si ve druhém prvoligovém startu vůbec špatně, stejně jako všichni hráči Marily, kteří přijeli s otevřeným hledím a už v prvním poločase měli několik slibných možností dostat domácí do kolen.

U většiny akcí figuroval pohyblivý Mendy, který domácím zadákům dělal velké problémy. V páté minutě se s Francouzovou technickou zdatností nevyrovnal Šourek, ale útočný pokus skončil mimo branku. Nejslibněji vypadala akce hostů z 25. minuty, kdy se po závaru před Chvalovským dostal míč až na hranici šestnáctky k Rychlíkovi; ten sice mířil přesně, jenže Sýkora již překonaného Chvalovského dokázal zastoupit a míč odkopl do bezpečí.

Domácí se dostávali v chladném počasí do tempa až později a jejich výkon nepřipomínal ty Blšany, které zatím na svém stadionu přehrály kdekoho. Sedm minut před poločasem sice zahrozil po tradičně nebezpečném rohu Vorel, ale mířil nad. Až tři minuty před poločasem se zrodila největší šance chmelařů: Turtenwald stáhnul v šestnáctce Pešíra a Zelenka dostal možnost z penalty vstřelit vedoucí gól. Jenže dvoumetrový Skácel ho z čáry svými pohyby tak rozhodil, že zkušený útočník nasměroval míč jen do břevna.

Karetní smršť

Po přestávce se hosté už soustředili na defenzivu. Domácí aktivita sice narůstala, jenže šance nepřicházely. Zato úřadoval rozhodčí Puček, který se rozhodl rozdávat nezvykle hodně karet, na což doplatil Šourek který uviděl po vcelku nevinném střetu druhou žlutou a musel předčasně pod sprchy.

Domácí oslabení nažhavilo a jejich akce najednou byly mnohem nebezpečnější. Jenže mohli také inkasovat, kdyby Riegel dokázal v 85. minutě poslat míč mezi tyče. Zápas však rozhodla následná akce na druhé straně hřiště: Šelicha nezvykle zprava poslal přesný centr na hlavu střídajícího Pudila a ten hlavičkou poslal míč do protipohybu brankáře Skácela a do příbramské sítě. A chmelařské chmury vystřídaly gejzíry radosti z toho, že domácí tým stále zůstává ve hře o prvoligovou záchranu.

Chmel Blšany - Marila Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 86. Pudil. Rozhodčí: Puček - Vodička, Wilczek. ŽK: Devátý, Šourek - Rychlík, Navrátil. ČK: 78. Šourek. Diváci: 2126.
Blšany: Chvalovský - Sýkora (65. Pudil), Horáček, Šourek, Pleško - Vorel, Devátý, J. Bílek, Šelicha - Pešír (90. Kožíšek), Zelenka (87. Lukáč). Trenér: M. Bílek.
Příbram: Skácel - Navrátil, Formánek, Turtenwald, Rychlík - Otepka, Novák, Riegel, Fenyk - Jendruščák (84. Loseille), Mendy - Žemlík. Trenér: Kopač.
Program 27. kola fotbalové ligy
pátek 23. dubna
Ostrava - Teplice 1:0
sobota 24. dubna
Slavia - Olomouc 3:1
Zlín - Jablonec 2:0
neděle 25. dubna
V. Žižkov - Č. Budějovice 1:0
Brno - Sparta 0:0
Blšany - Příbram 1:0
Plzeň - Opava 0:1
pondělí 26. dubna
Liberec - Synot (TV Prima)

Reklama

Související témata: