Hlavní obsah

Sparta v Brně remizovala a komplikuje si boj o Ligu mistrů

BRNO

Fotbalistům Baníku Ostrava stačí ve zbývajících třech zápasech získat dva body a titul je jejich. Tři kola před koncem má na své pronásledovatele náskok osmi bodů. Pražská Sparta dnes nevyužila zaváhání Olomouce, v Brně jen remizovala 0:0 a v tabulce zůstala třetí.

Článek

Letenští po slabém výkonu poprvé pod koučem Strakou nevyhráli a o obhajobě titulu mohou mluvit už jen v oblasti bláznivé teorie. Brno mělo více šancí, přes dvacet minut i přesilovku, ale nakonec uhrálo bod jen jeden. Se Spartou první po čtyřech a půl letech. "Máme plusový bodík, a to se počítá. Brno je silné. Nechápu, jak může být tam, kde je," řekl František Straka.

Začátek byl strhující. Uběhlo pár vteřin, když Johana hlavou o centimetry hlavou minul. Obě mužstva moc nedbala na obrany a po deseti minutách zazdil osamocený Abrahám tutový gól po centru Švancary: gólman Blažek si oddychl, když míč zmizel vedle pravé tyče... Slibnou čtvrthodinku zakončila Štajnerova hlavička do břevna.

Pak se ovšem nedělo takřka nic. Jen snaha a velké nasazení. Až poslední minuta půle mohla vzrušit. Jun snadno obešel Šustra, řítil se na Belice, ale Kotůlek přispěchal zachránit včas.

O pauze stáhl kouč Straka z placu zoufalého Zelenku a nahradil jej defenzivním Sivokem. Ovšem ani pak Sparta z mizérie nevybředla. Naopak mohla inkasovat. Švancara centroval v 51. minutě na parťáka z útoku Pacandu, jenže ten z deseti metrů překopl břevno! A po hodině hry letěl balón tamtéž, když Švancara obalamutil Homolu. Sparta se budila z letargie pomalu, nic nevymyslel ani podprůměrný Poborský.

Sparta nakonec dohrála v deseti. Homola srazil unikajícího Pacandu a sudí Řehoř s červenou barvou karty neváhal. Bylo to od něj ale asi víc než přísné. Kdyby měla Sparta kliku, vyhrála by. Kováč ale v nastaveném čase štěstí neměl. "Chybělo málo," řekl Straka. "Ale my měli šancí víc. To nás mrzí. Vždyť konkurenti v boji o sestup bodovali naplno," uvedl domácí trenér Stanislav Schwarz.

1. FC Brno - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Řehoř - Pustka, Talpa. ŽK: Zúbek - Johana. ČK: 69. Homola (Sparta). Diváci: 7050.
Brno: Belic - Houšť, Křivánek, Schuster, Šustr - Abrahám, Zúbek, Svoboda (80. Hlavatý), Drga - Pacanda, Švancara (90. Kroupa). Trenéři: Jarůšek a Schwarz.
Sparta: Blažek - Pergl, Johana, Homola, Petráš - Poborský, Kováč, Zelenka (46. Sivok), Michalík - Jun (76. Rezek), Štajner. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: