Hlavní obsah

Finančníci z PPF už nechtějí Spartu

PRAHA

Skupina PPF odstoupila od koupě majoritního balíku akcií fotbalové Sparty. Údajně nechtěla ve vedení stávajícího prezidenta Vlastimila Košťála a měla zájem i o Vydavatelství Vltava-Labe-Press. Cena Sparty se pohybuje kolem jedné miliardy korun.

Foto: Novinky

Skupina PPF ztratila zájem o fotbalovou Spartu.

Článek

"Nic se neděje, proces kolem možného prodeje pokračuje dál. Skupina PPF nakonec nedala konkrétní nabídku. Zájem měla skutečně také o vydavatelství Vltava-Labe-Press, ale to nyní není na prodej. Doktor Axel Diekmann nemá zájem ho prodat," řekl Právu šéf Sparty Vlastimil Košťál.

"S PPF jsme se dohodli, že v informacích dál nepůjdeme. Není však pravda, že bych si kladl pro PPF neakceptovatelnou podmínku zůstat prezidentem Sparty, jak se objevilo v některých médiích. Naopak jsem měl být v klubu více zainteresován i finančně," dodal šéf z Letné.

Konkrétní nabídka zatím není

Ve hře jsou prý ještě čtyři zájemci. "Tři jsou ze zahraničí a jeden domácí, ale víc rovněž nemohu říci, protože jsem vázán dohodami o nezveřejňování konkrétních skutečností. Proces případného prodeje Sparty běží dál a přibližně během šesti týdnů by mělo být jasno. Stávající majitel však už má připraven nový plán na pětileté období, takže pokud nedojde k prodeji, pokračujeme dál," uvedl Košťál.

Mezi zájemci o Spartu by údajně měli být thajský premiér Šinavatra, developerská skupina Sekyra Group, nespecifikovaná skupina finančníků ze Švýcarska, jeden zájemce z Japonska a jeden z východní Evropy. Zatím však na stole současného majitele Sparty, ani londýnské firmy, která analyzuje zájemce, neleží žádná konkrétní nabídka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články